Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Η κυβερνητική πολιτική πλήττει τα φαρμακεία για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα

Η κυβερνητική πολιτική πλήττει τα φαρμακεία για να εξυπηρετήσει τα μεγάλα συμφέροντα

Κέρκυρα, 09/03/2014

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας συμπαρίσταται στην απεργιακή κινητοποίηση των φαρμακοποιών, οι οποίοι κλείνουν τα φαρμακεία το διήμερο 10-11 Μαρτίου, αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική στον τομέα του φαρμάκου.

Για μία ακόμη φορά, οι μεθοδευμένες αντικοινωνικές παρεμβάσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης, καθ’ υπόδειξη της τρόικας, στον τομέα της υγείας, έχουν σκοπό να επιβαρύνουν περισσότερο τους πολίτες και να πλήξουν το ελληνικό φαρμακείο της γειτονιάς υπέρ των μεγάλων συμφερόντων.

Με πρόσχημα την (επί παραγγελία από το υπουργείο Εμπορίου) έκθεση του ΟΟΣΑ για την άρση των εμποδίων της ανταγωνιστικότητας, και ενώ στη χώρα μας μεγάλος αριθμός φαρμακείων κλείνει ως συνέπεια της βαθιάς οικονομικής κρίσης και των μέτρων που ήδη έχουν επιβληθεί, η κυβέρνηση προωθεί την πλήρη απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων, την άρση κάθε κριτηρίου πληθυσμιακού και χωροταξικού για την λειτουργία τους, ενώ τίθεται σε αμφισβήτηση και το ιδιοκτησιακό τους καθεστώς, επιτρέποντας το άνοιγμα φαρμακείων από μη φαρμακοποιούς!

Η εφαρμογή των προαναφερθέντων μέτρων, μαζί με την απαίτηση για πώληση των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) από τα super market και την απελευθέρωση της τιμής τους, θα οδηγήσει σε νέες αυξήσεις στα φάρμακα, οι οποίες θα προστεθούν στις πλάτες του ελληνικού λαού, που ήδη το 2013 πλήρωσε 25% περισσότερα χρήματα για φαρμακευτικές δαπάνες. Πλήττεται και υποβαθμίζεται η επιστήμη του φαρμακοποιού, τίθεται σε κίνδυνο ακόμη και η ζωή των ασθενών, συρρικνώνονται τα μικρά φαρμακεία υπέρ των μεγάλων αλυσίδων.

Αυτή είναι η περίφημη πολιτική της κυβέρνησης για «φθηνό φάρμακο» που υποσχόταν ο υπουργός Υγείας κ. Γεωργιάδης πριν λίγους μήνες.

Κάθε μέρα που περνάει γίνονται και πιο επικίνδυνοι.
Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου