Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Διαρκής αγώνας ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Διαρκής αγώνας ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό

Κέρκυρα, 21/03/2014

Η 21η Μάρτη, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Φυλετικών Διακρίσεων, αποκτά δραματική επικαιρότητα σήμερα, στην ελληνική μνημονιακή πραγματικότητα που βιώνουμε.

Η μνημονιακή κυβέρνηση, από το Φαρμακονήσι και τη Μυτιλήνη ως την Αμυγδαλέζα, έχει κηρύξει τον πόλεμο απέναντι σε μετανάστες και πρόσφυγες, υιοθετώντας μια όλο και πιο απροκάλυπτα ακροδεξιά πολιτική.  Την στιγμή που καθυστερεί απαράδεκτα τη συζήτηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, την ίδια στιγμή ‘‘επείγεται’’  να ψηφίσει διάταξη με την οποία οι μετανάστες που τολμούν να καταγγέλλουν εγκληματικές πράξεις και κρούσματα ρατσιστικής βίας σε βάρος τους, θα απελαύνονται! Η μεθόδευση αυτή αποφεύχθηκε μετά την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η κυβέρνηση σκοπεύει να την επαναφέρει. Παράλληλα, αφαιρούνται στοιχειώδη δικαιώματα, όπως η ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που γεννιούνται εδώ, ή η ψήφος των επί μακρόν διαμενόντων μεταναστών στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Ο κάθε μορφής ρατσισμός θρέφει τον φασισμό και τον νεοναζισμό. Η στοχοποίηση, η καταστολή και η αστυνομική βία, που ξεκινά από τους μετανάστες χωρίς χαρτιά, επεκτείνεται και γενικεύεται σε όποιον αγωνίζεται, σε όποιον διεκδικεί. Στοχοποιούνται οι κοινωνικοί αγώνες και οι χώροι αντίστασης και αλληλεγγύης. Μπαίνουν στο στόχαστρο καθηγητές, απολυμένες καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, φοιτητές… Το πρόσφατο παράδειγμα της στοχοποίησης των φοιτητών του Ιονίου Πανεπιστημίου και των συλλήψεων και προσαγωγών που ακολούθησαν στην πόλη της Κέρκυρας, είναι ενδεικτικό της κατάστασης και στο νησί μας.

Για την αριστερά, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, για όλους τους κατοίκους της χώρας, ντόπιους και μετανάστες, απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι ο κοινός μας αγώνας απέναντι στα μνημόνια, την καταστολή, το φασισμό και το ρατσισμό, με στόχο την ανατροπή της συγκυβέρνησης της καταστροφής που έχει κηρύξει τον πόλεμο σε όλους μαζί και στον καθένα μας ξεχωριστά.

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας, καλεί σε διαρκή εγρήγορση και αγώνα κατά του ρατσισμού, σε όλες τις μορφές του, για την υπεράσπιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας καλεί τον κερκυραϊκό λαό
την ερχόμενη Τετάρτη 26 Μαρτίου και ώρα 6μμ
στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας
στην  εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει, με θέμα:
 
"Πολιτικά και Δημοκρατικά Δικαιώματα –
Η άνοδος του Φασισμού στα χρόνια των Μνημονίων".
 
Ομιλήτρια θα είναι η σ. Τασία Χριστοδουλοπούλου,
μέλος της Πολιτικής Γραμματείας
και υπεύθυνη του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου