Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Συνάντηση Στέφανου Σαμοΐλη με το ΔΣ του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Κέρκυρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη

Συνάντηση Στέφανου Σαμοΐλη με το Δ.Σ. του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Κέρκυρας

Κέρκυρα, 17/03/2014

Με το Δ.Σ. του Συλλόγου Διπλωματούχων Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών της Κέρκυρας συναντήθηκε την Δευτέρα 17/3 ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης.

Η Διοίκηση του Συλλόγου μετέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, τα οποία επεσήμανε ότι συσσωρεύτηκαν έπειτα από 6ετή συνεχή ύφεση και καταβαράθρωση της οικοδομικής και γενικότερα της κατασκευαστικής δραστηριότητας.

Έτσι, σήμερα:
  • Η ανεργία συνεχίζει να  μαστίζει τον κλάδο των Διπλωματούχων Μηχανικών και των Εργοληπτών Δημοσίων Έργων.
  • Μεγάλο ποσοστό Μηχανικών δε δύνανται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς το ΤΣΜΕΔΕ.
  • Με την θεωρία περί απελευθέρωσης της αγοράς και ανταγωνισμού, τίθεται εκ νέου το ζήτημα εξίσωσης των πτυχίων των ΤΕΙ (3τούς φοίτησης) με τα διπλώματα των Πολυτεχνείων (5ετούς φοίτησης).
  • Ψηφίζονται αιφνιδιαστικά νόμοι, είτε πολεοδομικοί, είτε φορολογικοί, είτε νόμοι που σχετίζονται άμεσα με τις κατασκευές, όπως για παράδειγμα ο τελευταίος νόμος για τον υπολογισμό της υπεραξίας από τους συμβολαιογράφους, που έχει ως συνέπεια ακόμη και σήμερα να μη γίνονται αγοραπωλησίες ανά την Ελλάδα.
Τα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου ζήτησαν από το βουλευτή την υποστήριξή του, ώστε οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί να λειτουργούν σε ένα πλαίσιο νόμων και κανόνων που αφορούν:
  • Άμεση διακοπή του σχεδίου είσπραξης, μέσω κατασχέσεων από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) του ΕΤΑΑ, των οφειλομένων στο ΤΣΜΕΔΕ. Το πλουσιότερο ταμείο της Ελλάδας οφείλει να στηρίξει τους ασφαλισμένους του, που επί χρόνια το στήριζαν.
  • Να σταματήσουν παντελώς οι προσπάθειες εξίσωσης πτυχίων ΤΕΙ και Διπλωμάτων που δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε ιδιαίτερα στους σημερινούς καιρούς.
  • Να πάψουν να ψηφίζονται Νόμοι, ΠΔ, Αποφάσεις κ.ο.κ. που μόνο μπερδεύουν τα πράγματα. Να ισχύσει σταθερό φορολογικό σύστημα και να δοθούν κίνητρα για να κινηθεί η κτηματαγορά.
Μπροστά στην τακτική της συνεχιζόμενης απαξίωσης που δέχεται ο κλάδος τους, ο Στέφανος Σαμοΐλης σημείωσε ότι θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ενδυνάμωση των Διπλωματούχων Μηχανικών, και τόνισε την αναγκαιότητα προστασίας των επαγγελματικών δικαιωμάτων και των πτυχίων τους.

Στέφανος Σαμοΐλης
Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου