Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Να σταματήσει η κυβέρνηση να καλύπτει τις παράνομες μεθοδεύσεις των ΜΚΟ που κρατούν ομήρους τους εργαζομένους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη
Να σταματήσει η  κυβέρνηση να καλύπτει τις παράνομες μεθοδεύσεις των ΜΚΟ που κρατούν ομήρους τους εργαζομένους. 

Κέρκυρα, 05/03/2014

Με αφορμή τις πρόσφατες καταγγελίες-ανακοινώσεις, για τους απλήρωτους εργαζόμενους 5μηνίτες της ΜΚΟ «ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΜΚΕ», ο βουλευτής της Κέρκυρας Στέφανος Σαμοΐλης δηλώνει τα εξής:

Έχουμε ήδη καταθέσει Ερώτηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο [5276/09-01-14], στην οποία επισημαίνουμε το καθεστώς καταστρατήγησης των εργασιακών δικαιωμάτων, τις εκμεταλλευτικές μεθοδεύσεις των ΜΚΟ που “διαχειρίζονται” εργαζομένους, την κρατική ασυλία που αυτές απολαμβάνουν, και την αβουλία των αρμοδίων υπουργείων να προβούν σε κυρώσεις κατά της «ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΜΚΕ».

Φυσικά, ουδέποτε ο υπουργός Εργασίας απάντησε στην Ερώτηση, παραβιάζοντας για πολλοστή φορά τον κανονισμό της Βουλής, αρνούμενος ουσιαστικά να αναλάβει την ευθύνη των παράνομων μεθοδεύσεων της «ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΜΚΕ» και αντίστοιχων ΜΚΟ ανά την Ελλάδα.

Σήμερα, καταθέτουμε εκ νέου την Ερώτηση στον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τη θέτουμε σε συζήτηση στην Ολομέλεια.

Δηλώνουμε απερίφραστα τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους της «ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΜΚΕ», απαιτούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και διεκδικούμε την άμεση κατάργηση της λειτουργίας των συγκεκριμένων ΜΚΟ.

Ο αγώνας μας εντείνεται, τόσο για την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων, όσο και για την άμεση αύξηση των μέτρων προστασίας των ανέργων.

Το κράτος οφείλει να εξασφαλίσει το αδιαπραγμάτευτο ανθρώπινο δικαίωμα στην εργασία, αφήνοντας πίσω οριστικά τις μνημονιακές πολιτικές της υποταγής στα νεοφιλελεύθερα και καταστρεπτικά για την κοινωνία δόγματα της κερδοσκοπίας.

Στέφανος Σαμοΐλης
Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου