Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Η μνημονιακή κυβέρνηση κορυφώνει την επίθεσή της ενάντια στην κοινωνία.

Η μνημονιακή κυβέρνηση κορυφώνει την επίθεσή της ενάντια στην κοινωνία.

Κέρκυρα, 29/03/2014

Χωρίς να κρατά πλέον κανένα πρόσχημα, η μνημονιακή κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με το πολυνομοσχέδιο-«έκτρωμα» και με  «εξπρές» διαδικασίες που εξευτελίζουν το κοινοβούλιο και τη δημοκρατία, κορυφώνει την επίθεσή της ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Με το εν λόγω πολυνομοσχέδιο, η μνημονιακή κυβέρνηση, μεταξύ πολλών άλλων:
  • Διαλύει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, απελευθερώνει τις απολύσεις, παραδίδει δεμένους χειροπόδαρα εκατομμύρια εργαζόμενους σε μια σύγχρονη δουλεία, με γενικό μισθό καθηλωμένο στο βασικό των 500 ευρώ για όλο τον εργασιακό βία, με την κατάργηση των τριετιών.
  • Δίνει τη χαριστική βολή στο ήδη βαριά τραυματισμένο ασφαλιστικό σύστημα και μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε φιλανθρωπία, με τη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και την ραγδαία μείωση των επικουρικών συντάξεων.
  • Κηρύττει πόλεμο σε όλη την κοινωνία! Καταστρέφει την εγχώρια κτηνοτροφία, θέτει υπό διωγμό παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως του φαρμακοποιού, του οδηγού ταξί, του αρτοποιού, του βιβλιοπώλη.
  • Εκχωρεί την ιδιοκτησία των τραπεζών και μαζί τον έλεγχο της οικονομίας, του συνόλου σχεδόν της ιδιωτικής περιουσίας, και τελικώς τον έλεγχο ολόκληρης της χώρας, στα χέρια ξένων και εγχώριων κερδοσκόπων. Αντί πινακίου φακής, και μάλιστα αμνηστεύοντας προκαταβολικά από τις ποινικές ευθύνες όποιους διαπράττουν αυτό το έγκλημα σε βάρος του δημοσίου!
Το «νομοσχέδιο-σκούπα» αποτελεί το προοίμιο για το νέο μνημόνιο που σταδιακά θα επιβληθεί μετά τις εκλογές, αν τους αφήσουμε να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.

Ο κατάλογος της νεοφιλελεύθερης βαρβαρότητας και των κυβερνητικών απορρυθμίσεων μοιάζει να μην έχει τέλος, καθώς αποτελεί στρατηγική επιλογή των δανειστών-«τοκογλύφων» της χώρας και των ντόπιων ολιγαρχών η πλήρης ισοπέδωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η μετατροπή ολόκληρης της χώρας σε «ειδική οικονομική ζώνη», προκειμένου να εκτιναχτεί η κερδοφορία των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και των πολυεθνικών ομίλων.

Οι πολιτικές αυτές που εφαρμόζονται στη χώρα μας από την συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καταστρέφουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Απέναντι στις επιλογές του κεφαλαίου η μόνη επιλογή του κόσμου της εργασίας είναι η αντίσταση και η αντεπίθεση. Η οργάνωση του αγώνα για το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Η απάντηση του λαού και στις κάλπες, με την ψήφο του, ώστε να δοθεί τέλος στο καθεστώς της εξάρτησης και των μνημονίων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στηριζόμενος στη θέληση και στην ενεργή παρέμβαση της κοινωνίας, θα ξηλώσει μια-μια τις διατάξεις του αίσχους, της εκποίησης, της κοινωνικής διάλυσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, και η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας που θα συγκροτήσει. θα δώσουν τη μάχη για την απαλλαγή της χώρας από τα δεσμά ξένης και ντόπιας διαπλοκής.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου