Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα περίθαλψης και χωρίς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, οι κάτοικοι των χωριών του Ορεινού όγκου Παντοκράτορα Κέρκυρας.

ΑΝΑΦΟΡΑ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη
Προς: το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων
-         Για τον . Υπουργό Υγείας

Αθήνα, 11.03.2014

Θέμα: Χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα περίθαλψης και χωρίς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, οι κάτοικοι των χωριών του Ορεινού όγκου Παντοκράτορα Κέρκυρας.

Ο Βουλευτής Κέρκυρας κ. Στέφανος Σαμοΐλης, καταθέτει Αναφορά, την Επιστολή των τεσσάρων τοπικών Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Φαιάκων (Σωκρακίου, Ζυγού, Σγουράδων, Σπαρτύλα) του Δήμου Κέρκυρας, με θέμα την απαράδεκτη εγκατάλειψη των 1500 περίπου κατοίκων της εν λόγω περιοχής και τον αποκλεισμό τους από τις στοιχειώδεις παροχές πρωτοβάθμιας περίθαλψης και πρώτων βοηθειών.

Τα χωριά του ορεινού όγκου του Παντοκράτορα, καλύπτονται από το Περιφερειακό Ιατρείο Αγ. Μάρκου, τη στιγμή που μένουν παντελώς αναξιοποίητα τα εξεταστήρια και το Π.Υ. των παραπάνω Κοινοτήτων.

Το πρόβλημα οξύνθηκε από σχετική Απόφαση απομάκρυνσης του περιφερειακού ιατρού των Κοινοτήτων, προς το Π.Υ. του Αγ. Μάρκου, το οποίο σημειωτέον, βρίσκεται μακριά από τις Κοινότητες και η πρόσβαση σε αυτό γίνεται μέσω ενός πολύ κακού οδικού δικτύου.

Επιπρόσθετα, δεν λειτουργεί τομέας του ΕΚΑΒ στη Βόρειο Κέρκυρα, γεγονός που καθιστά ανεπαρκή  την κάλυψη των επειγόντων περιστατικών, καθότι η έδρα του ΕΚΑΒ στην πόλη της Κέρκυρας απέχει μια ώρα από τις Κοινότητες. Πριν λίγες εβδομάδες, θρηνήσαμε ένα εννιάχρονο αγοράκι όπου -ελλείψει περιφερειακού ιατρού στο Π.Υ. Ζυγού-  μεταφέρθηκε προς το ΓΝΚ με όχημα Ι.Χ.!

Πρόκειται λοιπόν για ένα μεσαιωνικό καθεστώς πρόνοιας και οργάνωσης των δομών Υγείας στο νησί της Κέρκυρας, με ανυπολόγιστες συνέπειες για τους κατοίκους.         

Επισυνάπτεται η Επιστολή.
Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Ο καταθέτων Βουλευτής
Στέφανος Σαμοΐλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου