Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Για τη Χρυσή Αυγή, τον τουρισμό, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας, τις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ιωάννη.

Για τη Χρυσή Αυγή, τον τουρισμό, το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας,
τις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ιωάννη.
Δηλώσεις του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη
 
 
Κέρκυρα, 07/10/2013

Με δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ, ο βουλευτής Κερκύρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, αναφέρθηκε στις εξελίξεις σχετικά με το θέμα της Χρυσής Αυγής, στα θέματα του τουρισμού, στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της Κέρκυρας και στο θέμα των Εργατικών Κατοικιών Αγίου Ιωάννη.
 
Χρυσή Αυγή
Για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, η έρευνα πρέπει να επεκταθεί σε βάθος και να αποκαλυφθούν εκείνοι οι επιχειρηματίες οι οποίοι χρηματοδοτούν και στηρίζουν τη συγκεκριμένη οργάνωση. Η σοβαρότητα των εξελίξεων σε ό,τι αφορά την εγκληματική αυτή οργάνωση, δεν μπορεί να γίνει προκάλυμμα ώστε να υπερκαλύπτονται ζητήματα που σχετίζονται με τις επιπτώσεις στην κοινωνία από την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, με τη λήψη μέτρων που καταπιέζουν τον Έλληνα φορολογούμενο και συσσωρεύουν σοβαρά προβλήματα στο λαό. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαρκώς εξέφραζε δημόσια και με έντονο τρόπο την άποψη ότι η Χρυσή Αυγή αποτελεί φασιστική, αλλά και εγκληματική οργάνωση. Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ κώφευαν. Επίσης, και τα Μέσα Ενημέρωσης έκαναν πως δεν καταλάβαιναν. Εμείς δεν ‘’πέσαμε απ’ τα σύννεφα’’. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει 44 Ερωτήσεις στη Βουλή για τα θύματα ρατσιστικής βίας, όμως ποτέ οι απαντήσεις των υπουργών δεν ήταν πειστικές.
 
Τουρισμός
Η αριθμητική αύξηση των αφίξεων τουριστών, δεν αιτιολογεί τον ενθουσιασμό που διακατέχει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού. Είναι αύξηση συγκυριακή, καθώς οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί σε ανταγωνιστικές χώρες της Μεσογείου (χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Αιγύπτου), και δεν συνοδεύεται και από αντίστοιχη αύξηση των εσόδων. Χρειάζεται συγκεκριμένος στρατηγικός σχεδιασμός για τον Τουρισμό, τόσο σε εθνικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. Παραμένει ως σοβαρό έλλειμμα η απουσία ή η ανεπάρκεια δημόσιων υποδομών που, στην περίπτωση της Κέρκυρας, αφορά το οδικό και το αποχετευτικό δίκτυο, τους βιολογικούς καθαρισμούς, τον ηλεκτροφωτισμό, την καθαριότητα κ.ο.κ.. Χωρίς δημόσιες υποδομές, χωρίς ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του τουρισμού, χωρίς ενίσχυση της απασχόλησης με εκπαιδευμένα τουριστικά στελέχη, η προοπτική για τον τουρισμό μας βρίσκεται στον αέρα.
 
Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας
Ζητάμε εδώ και τρείς εβδομάδες συνάντηση με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, για τις σοβαρές ελλείψεις που παρουσιάζει το Εθνικό Αθλητικό Κέντρο της Κέρκυρας. Αυτό δεν έγινε δυνατόν, με διάφορες δικαιολογίες (επικαλείται φόρτο εργασίας). Η προσπάθεια θα συνεχιστεί. Δεν είναι δυνατόν, για 300.000 ευρώ, το ΕΑΚΚ να κλείσει ή να ιδιωτικοποιηθεί. Αν αυτός είναι ο απώτερος στόχος τους, τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για την αθλούμενη νεολαία του νησιού, καθώς το ΕΑΚΚ αποτελεί το μοναδικό Αθλητικό Κέντρο για το νησί με τις συγκεκριμένες υποδομές.
 
Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ιωάννη
Το ζήτημα με  τις ημιτελείς νέες Εργατικές Κατοικίες στον Άγιο Ιωάννη αφορά 176 οικογένειες, οι οποίες ανήκουν σε χαμηλά εισοδηματικά στρώματα. Σε πρόσφατη συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΑΕΔ Θ. Αμπατζόγλου, τέθηκε το θέμα της σύνδεσης με το αποχετευτικό δίκτυο, όπως επίσης και η οικονομική αδυναμία του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο, εξαιτίας της οποίας ο ρυθμός εκτέλεσης των εργασιών είναι αργός. Ζητήσαμε να εγκριθεί άμεσα ο Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών (ΑΠΕ) και να γίνει δυνατή η απόδοση στον εργολάβο των οφειλών που υπάρχουν, ώστε στη συνέχεια αυτός να εξαναγκαστεί για την ταχεία αποπεράτωση του έργου. Πρέπει, και θα έπρεπε ήδη, να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης των περιβαλλοντικών από τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Περιμένουμε να υλοποιηθούν οι διαβεβαιώσεις που έχουμε λάβει από τον περιφερειάρχη κ. Σπύρο Σπύρου ότι πιέζει τις αρμόδιες υπηρεσίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου