Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας προς την 1η Νομαρχιακή του Συνδιάσκεψη


Ο ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας προς την 1η Νομαρχιακή του Συνδιάσκεψη

24/10/2013

Μετά το 1ο Ιδρυτικό Συνέδριό του, ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως ενιαίο πλέον κόμμα, με το πολιτικό του πρόγραμμα, την πολιτική διακήρυξη, το καταστατικό και τις αρχές λειτουργίας που ενέκρινε το Συνέδριο. Με βάση αυτά, η Οργάνωση Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ προχωρά στην 1η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη του κόμματος, που θα διεξαχθεί σε ένα μήνα από σήμερα.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, με ομόφωνη απόφασή της, καθόρισε το χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών, που ξεκινούν την Τετάρτη 30/10 με συνεδρίαση της ΝΕ για έγκριση του απολογισμού της. Στο διάστημα από 2 έως 15 Νοέμβρη διεξάγονται οι συνελεύσεις των Οργανώσεων Μελών, όπου συζητιέται ο απολογισμός της ΝΕ και τυχόν κατατεθέντα κείμενα και προτάσεις. Η εκλογή αντιπροσώπων για τη Συνδιάσκεψη θα γίνει με ψηφοφορία στις 16 ή 17 Νοέμβρη, και οι εργασίες της Συνδιάσκεψης θα διεξαχθούν στο διήμερο 23-24/11. Ο προγραμματισμός και συντονισμός των συνελεύσεων και της εκλογικής διαδικασίας, γίνεται με την εποπτεία της ΝΕ, ενώ ορίστηκε γι’ αυτό το λόγο και Οργανωτική Επιτροπή Συνδιάσκεψης, αποτελούμενη από τον Συντονιστή της ΝΕ, τους Συντονιστές των Οργανώσεων Μελών και άλλα στελέχη της Οργάνωσης.

Στοχεύουμε η διαδικασία αυτή να είναι μια ουσιαστική πολιτική διαδικασία, που θα συντελέσει στη δυναμική σύνδεση των δράσεων της Οργάνωσης με τα κοινωνικά κινήματα και τους λαϊκούς αγώνες. Θέλουμε να σηματοδοτήσουμε στην τοπική κοινωνία το στίγμα ενός ΣΥΡΙΖΑ ριζοσπαστικού, μαχητικού, πρωτοπόρου, που θα εκφράζει την ανάγκη της δημοκρατικής κοινωνικής ανατροπής, που θα είναι σε θέση να διεκδικήσει την κυβέρνηση και να στηρίξει τις λαϊκές ανάγκες.

Στοχεύουμε η 1η Νομαρχιακή μας Συνδιάσκεψη να συμβάλει στην ανάπτυξη της δράσης των Οργανώσεων Μελών μέσα στο χώρο που ζουν και εργάζονται. Για την αριθμητική, πολιτική και οργανωτική ανάπτυξη ενός ΣΥΡΙΖΑ ανοιχτού στην κοινωνία, σε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που προσβλέπουν σ’ εμάς, εργάζονται για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των εκφραστών τους, με δημοκρατικό ήθος, με αγωνιστική διάθεση, με ανιδιοτέλεια.

Καλούμε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο το νησί να λάβουν μέρος στις Συνελεύσεις των Οργανώσεων Μελών. Να συνεισφέρουν με τις προτάσεις και τον προβληματισμό τους. Να αναδείξουν τις διαδικασίες της Συνδιάσκεψης ως ένα σημαντικό πολιτικό γεγονός που θα αφορά την κερκυραϊκή κοινωνία, θα εκφράζει τις ανάγκες και τις αγωνίες των κερκυραίων πολιτών, θα αποτελέσει βήμα και εφαλτήριο για την εδραίωση του ΣΥΡΙΖΑ ως κυρίαρχη στο νησί μας πολιτική δύναμη.

Για την πολιτική και κοινωνική ανατροπή.
Για την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου