Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Νηπιαγωγείο σε… κοντέινερ!

Νηπιαγωγείο σε… κοντέινερ!
Εικόνα ντροπιαστική για την ελληνική κοινωνία.

Κέρκυρα, 09/10/2013

Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, επισκέφτηκε την Τρίτη 8/10/2013 τους διευθυντές και τους δασκάλους του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου, του Ειδικού Νηπιαγωγείου, του 12ου Δημοτικού και του 12ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας.

Έγινε συζήτηση για τα προβλήματα που δημιουργεί το καθεστώς υποστελέχωσης των σχολείων και έγινε καταγραφή των σημαντικότερων λειτουργικών προβλημάτων.

Χαρακτηριστική της ανευθυνότητας της κυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι η περίπτωση του 12ου Νηπιαγωγείου, όπου στεγάζεται σε ένα ... λυόμενο κατασκεύασμα, μέσα στο γήπεδο βόλεϊ του 12ου Δημοτικού!

Η εικόνα ενός “κοντέινερ”, που δεν πληρεί καν τις στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης, ασφάλειας και υγιεινής και η εικόνα των στοιβαγμένων δασκάλων και καθηγητών μέσα σε αυτό, είναι  ντροπιαστική για την ελληνική κοινωνία και προσβλητική για τους μαθητές, τους γονείς και τους δασκάλους.

Δεν δικαιολογείται, τη στιγμή που υπάρχουν πολλά άδεια δημόσια κτίρια, να δημιουργείται μια τόσο νοσηρή κατάσταση στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Η έλλειψη στοιχειώδους σχεδιασμού από την ελληνική πολιτεία, είναι φανερή και άκρως  επιζήμια.

Ο Στέφανος Σαμοΐλης, δεσμεύτηκε να παρέμβει στους εμπλεκόμενους φορείς και το κοινοβούλιο, για την τάχιστη μετεγκατάσταση του 12ου Νηπιαγωγείου Κέρκυρας.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου