Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Επίσκεψη Στέφανου Σαμοΐλη στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Επίσκεψη Στέφανου Σαμοΐλη στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου.

Κέρκυρα, 09/10/2013

Τον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου επισκέφθηκε την Τρίτη 8/10 ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, και περιηγήθηκε στο χώρο από το μηχανικό του Δήμου και τον πρόεδρο του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων.

Η κατάσταση, παρά τις υπερπροσπάθειες των λιγοστών εργαζομένων, παραμένει δύσκολη, και οι ευθύνες είναι φυσικά διαχρονικές.

Το μόνο σίγουρο είναι, ότι η εικόνα αυτή τη στιγμή του ΧΥΤΑ, δεν συνάδει με τις στοιχειώδεις προδιαγραφές ενός σύγχρονου κράτους και παραμένει μια επικίνδυνη εστία μόλυνσης, με ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για το περιβάλλον και τα υπόγεια ύδατα, όσο και για την υγεία των περιοίκων.

Ο βιολογικός καθαρισμός δεν λειτουργεί, ενώ υπάρχουν προβλήματα με τα βιοαέρια και τα στραγγίδια. Το δε νέο Κύτταρο Β', από τη στιγμή που θα λειτουργήσει, θα έχει διάρκεια ζωής μόλις 18 μηνών, γεγονός που πρέπει να πιέσει τους υπευθύνους της αυτοδιοίκησης, για την οριστική επίλυση του προβλήματος της συνολικής διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί.

Ο Στέφανος Σαμοΐλης δεσμεύτηκε να διερευνήσει εξονυχιστικά το όλο θέμα και να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς του.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου