Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Καμία πρόοδος για την αντιμετώπιση των σοβαρών λειτουργικών προβλημάτων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη

Καμία πρόοδος για την αντιμετώπιση των σοβαρών λειτουργικών προβλημάτων του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας
Επίσκεψη του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη στις εγκαταστάσεις του ΕΑΚΚ

Κέρκυρα, 06/06/2014

Το συμπέρασμα της επίσκεψης του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη στο Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Κέρκυρας (ΕΑΚΚ), την Πέμπτη 5/6/2014, και της συνάντησης με εργαζομένους, ήταν ότι το ΕΑΚΚ εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρά λειτουργικά προβλήματα.

Οι διαβεβαιώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γ. Ανδριανού (24/1/2014) και οι υποσχέσεις του προς τους αθλητικούς φορείς και στις τοπικές Αρχές ότι τα σοβαρά προβλήματα του ΕΑΚΚ θα επιλύονταν σύντομα, ώστε οι εγκαταστάσεις του να αδειοδοτηθούν και να ξεπεραστούν τα εμπόδια (απουσία πυρασφάλειας και άλλα δομικά, στατικά και υλικοτεχνικά προβλήματα) που καθιστούν επισφαλή τη λειτουργία του Κέντρου, δεν έχουν υλοποιηθεί ούτε στο ελάχιστο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, ενώ δεν κατέστη δυνατή μια νέα συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΑΚΚ κ. Ν. Ζερβό, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη σημερινή κατάσταση, αλλά και για να απαντήσει στις κατηγορίες που δέχεται η Διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου από το Σωματείο Εργαζομένων για ακαταλληλότητα και για αδράνεια.

Σε λιγότερο από ένα μήνα λήγει και η τελευταία 6μηνη προθεσμία που έχει δοθεί για την αντιμετώπιση των ελλείψεων που παρουσιάζουν οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚΚ προκειμένου -επιτέλους- να αδειοδοτηθεί και να λειτουργήσει ανεμπόδιστα και με ασφάλεια. Αν δεν αλλάξει κάτι μέσα στο επόμενο διάστημα, σοβαρό πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπίσει η ποδοσφαιρική ομάδα της Κέρκυρας που ανέβηκε κατηγορία (super league) και το γήπεδό της θα πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή των αγώνων.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση άδειας είναι τα πυροσβεστικά μέσα ασφαλείας (παρέχεται ειδικό πιστοποιητικό, το οποίο εκδίδει η Πυροσβεστική Υπηρεσία). Το κόστος της πυρασφάλειας δεν ξεπερνά τα 60.000 ευρώ, ενώ, για να εκπληρωθούν οι σημαντικότερες προϋποθέσεις και η αρμόδια επιτροπή να δώσει την απαραίτητη άδεια, απαιτούνται συνολικά γύρω στα 200.000 ευρώ.

Το κόστος θέρμανσης, ειδικά της κολυμβητικής δεξαμενής, είναι υπέρογκο και συχνά η προμήθεια πετρελαίου καθυστερεί, λόγω οικονομικής αδυναμίας. Η ενεργειακή αναβάθμιση, με την τοποθέτηση ενεργειακών πάνελ στην οροφή του κλειστού κολυμβητηρίου, κόστους 2,4 εκ. ευρώ, δεν έχει προχωρήσει, παρά τις διαβεβαιώσεις του υφυπουργού ότι η απαιτούμενη χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί.

Στα προβλήματα, που καθιστούν από προβληματική έως επισφαλή τη λειτουργία των εγκαταστάσεων του ΕΑΚΚ, θα πρέπει επίσης να συμπεριληφθούν: η φθορά του παρκέ στο κλειστό προπονητήριο – γήπεδο μπάσκετ, η διαρκώς συρρικνούμενη ετήσια χρηματοδότηση που δεν επιτρέπει τη στοιχειώδη συντήρηση, αλλά και η ανεπάρκεια σε προσωπικό. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα εργάζονται στο ΕΑΚΚ μόλις 5 άτομα, ενώ δεν υπάρχει ούτε καν καθαρίστρια.

Θυμίζουμε ότι, με επανειλημμένες επισκέψεις στο ΕΑΚΚ και με επαφές τόσο με τη Διοίκησή του όσο και με το Σωματείο Εργαζομένων, ο Στέφανος Σαμοΐλης έχει αναδείξει το πρόβλημα, ενώ ήδη στις 25/9/2013 είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση προς τον υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού και προς τον υπουργό Εσωτερικών για το θέμα του ΕΑΚΚ, στο οποίο καθημερινά αθλούνται εκατοντάδες νέοι και παιδιά, επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου