Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Επίσκεψη Στέφανου Σαμοΐλη στον ΚοιΣΠΕ ‘‘Νέοι Ορίζοντες’’

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη

Επίσκεψη Στέφανου Σαμοΐλη στον ΚοιΣΠΕ ‘‘Νέοι Ορίζοντες’’

Κέρκυρα, 19/06/2014

Για την αξιόλογη παρουσία του, με σειρά ποικίλων κοινωνικών δράσεων που αναπτύσσει, ενημέρωσε τον Στέφανο Σαμοΐλη το Δ.Σ. του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης “Νέοι Ορίζοντες”, στη διάρκεια επίσκεψης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη 18/6.

Ο ΚοιΣΠΕ “Νέοι Ορίζοντες” αποτελεί καινοτόμο μορφή συνεταιριστικής δράσης που προάγει την ισότιμη συμμετοχή ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα, επαγγελματιών ψυχικής υγείας, φορέων και ατόμων της κοινότητας και βασίζεται στη συνεργασία και στην αλληλεγγύη όλων.

Ο ΚοιΣΠΕ Κέρκυρας αναπτύσσει επιχειρηματική δραστηριότητα, έχει παραγωγική και εμπορική ιδιότητα και λειτουργεί ταυτόχρονα ως εμπορική και παραγωγική επιχείρηση, αλλά και ως Μονάδα Ψυχικής Υγείας. Μέχρι σήμερα, και με τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, κατορθώνει να δημιουργεί θέσεις απασχόλησης σε χρήστες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, συμβάλλοντας στην προσπάθεια επανένταξής τους  στο κοινωνικό σύνολο. Ήδη, απασχολεί στις δράσεις του περίπου 100 άτομα, εκ των οποίων τα 70 ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ενισχύοντας τη διαδικασία της εργασιοθεραπείας.

Οι δράσεις που υλοποιεί ο Συνεταιρισμός, αναφέρονται σε:
  1. Συνεργείο καθαρισμού εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.
  2. Αποκατάσταση και διαχείριση περιβάλλοντος.
  3. Κυλικείο - Καφενείο στο χώρο του ΨΝΚ – Ιονίου Πανεπιστημίου.
  4. Λειτουργία  καφέ - ουζερί στο ιστορικό κέντρο της Πόλης.
  5. Parking - Υπηρεσίες παροχής στάθμευσης αυτοκινήτων.
  6. Λειτουργία εργαστηρίου παραγωγής Προϊόντων Άρτου – Ζαχαροπλαστικής.
  7. Catering - υπηρεσίες παροχής εστίασης.
Επίσης, με τα προϊόντα που παράγει αλλά και με πρώτες ύλες, ο ΚοιΣΠΕ Κέρκυρας στηρίζει αφιλοκερδώς το “Χαμόγελο του Παιδιού”, τα συσσίτια της Μητρόπολης Κερκύρας, τη “Μέλισσα” κ.ο.κ..

Ο Στέφανος Σαμοΐλης επισκέφθηκε τους χώρους που χρησιμοποιεί ο ΚοιΣΠΕ Κέρκυρας, ενώ συζήτησε με το Δ.Σ. και το φλέγον ζήτημα της παραχώρησης του κτηριακού συγκροτήματος του παλιού Ψυχιατρείου στο ΤΑΙΠΕΔ, με σκοπό την ιδιωτικοποίησή του. Να σημειωθεί ότι τμήμα του συγκεκριμένου κτηριακού συγκροτήματος χρησιμοποιεί, εκτός απ’ το Ιόνιο Πανεπιστήμιο, και ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης.

Απευθυνόμενος στα μέλη του Δ.Σ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επαίνεσε τον ΚοιΣΠΕ Κέρκυρας για την πλούσια δράση του και δήλωσε ότι θα στηρίξει την προσπάθειά του, όποτε του ζητηθεί.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου