Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει, το δημοκρατικό κύρος της χώρας θα αποκατασταθεί.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει, το δημοκρατικό κύρος της χώρας θα αποκατασταθεί.

Κέρκυρα, 11/6/2014

Συμπληρώθηκε σήμερα 11/6 ένας χρόνος από την πραξικοπηματική φίμωση της ΕΡΤ. Με μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου, η δημόσια ραδιοτηλεόραση βυθίστηκε στο μαύρο, σε όφελος των ιδιωτών καναλαρχών. Απαξιώθηκε πλήρως η συνταγματική επιταγή για ελεύθερη, αντικειμενική, δημόσια ενημέρωση. Απαξιώθηκε η κοινοβουλευτική δημοκρατία, αφού δεν υπήρξε σχετική ψηφοφορία και έγκριση της Βουλής, ούτε τις μέρες εκείνες  ούτε εκ των υστέρων.

Στον έναν αυτό χρόνο η κυβέρνηση φρόντισε να επιδείξει πολύ καθαρά σε όλους όσους είχαν αφελείς αμφιβολίες, το πώς αντιλαμβάνεται το ρόλο του δημόσιου φορέα Ραδιοτηλεόρασης. Έστησε ένα κυβερνητικό μόρφωμα παραπληροφόρησης και βολέματος ημετέρων.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας καταγγείλαμε την κυβερνητική αυθαιρεσία, βρεθήκαμε στο πλευρό των εργαζομένων, υπερασπιστήκαμε την λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, υπερασπιστήκαμε την λειτουργία της ΕΡΑ Κέρκυρας, συμβάλαμε στη δημιουργία ενός ευρύτατου κινήματος συμπαράστασης και αλληλεγγύης για τους εργαζόμενους, για την αντικειμενική και πλουραλιστική ενημέρωση, για την δημοκρατική νομιμότητα.

Ο ένας χρόνος από το «μαύρο» στην οθόνη της ΕΡΤ, υπενθυμίζει μια «εκκρεμότητα» που πρέπει να αποκατασταθεί. Δηλώνουμε και δεσμευόμαστε ότι θα επιμείνουμε, και ως αξιωματική αντιπολίτευση σήμερα και ως κυβέρνηση πολύ σύντομα, στην άρνηση μας να αναγνωρίσουμε αυτό το νομικό έκτρωμα. Η ΕΡΤ θα επαναλειτουργήσει και το δημοκρατικό κύρος της χώρας θα αποκατασταθεί.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου