Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Η ΑΝΑΣΑ στο πλευρό των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΡΧΩΝ για τα ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ, Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ιονίων
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η ΑΝΑΣΑ στο πλευρό των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κέρκυρας
Δήλωση Νικολέττας Πανδή
υποψήφιας αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρα με την ΑΝΑΣΑ

Κέρκυρα, 07/04/2014

Η δημόσια Υγεία βρίσκεται για άλλη μια φορά στο στόχαστρο! Μετά τη σταδιακή αποδυνάμωση του Γενικού Νοσοκομείου της Κέρκυρας από έμψυχο δυναμικό, η οποία διαμορφώνει συνθήκες αποσύνθεσης σε βάρος των Κερκυραίων πολιτών, ακόμη μια ενέργεια του ανάλγητου υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη έρχεται να προστεθεί στο πλήθος των βάρβαρων αντιλαϊκών μεθοδεύσεων.

Αυτήν τη φορά, από την κυβερνητική πολιτική πλήττονται οι οδηγοί ασθενοφόρων των νοσοκομείων. Με απόφαση του υπουργού Υγείας, και οι 15 οδηγοί ασθενοφόρων του Νοσοκομείου της Κέρκυρας τίθενται από αύριο σε καθεστώς διαθεσιμότητας – κινητικότητας, ενώ ταυτόχρονα καταργείται το σύνολο των θέσεων στους κλάδους ΔΕ Οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρων. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι παραμένουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας για ένα μήνα και στη συνέχεια προβλέπεται να μεταταχθούν στον αντίστοιχο κλάδο του ΕΚΑΒ.

Η εξέλιξη αυτή εντείνει την εργασιακή τους ανασφάλεια, ενώ οι ίδιοι βάσιμα επισημαίνουν ότι θα υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις ως προς την εξυπηρέτηση και τις ανάγκες των ασθενών στο Νομό της Κέρκυρας, καθώς το ήδη υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ δε θα μπορεί πλέον να καλύψει το σύνολο των περιστατικών που θα προκύψουν.

Σοβαρό πρόβλημα θα προκύψει και με την τροφοδοσία των δομών του ενοποιημένου με το Νοσοκομείο Ψυχιατρικού Τομέα. Συνολικά 150 ψυχικά ασθενείς των 5 οικοτροφείων, των 2 ξενώνων, των 3 διαμερισμάτων και των 2 ενδιάμεσων δομών της Κέρκυρας δε θα εξυπηρετούνται πλέον για τη διακομιδή τους, για τη σίτιση, αλλά και για την τροφοδοσία τους με φάρμακα!

Είναι πλέον ξεκάθαρη η πρόθεση των σημερινών κυβερνώντων να διαλύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να προλειάνουν το έδαφος για τους ιδιώτες επενδυτές, στα πλαίσια της γνωστής τακτικής ξεπουλήματος των πάντων.

Η αντίδραση των Επτανησίων απέναντι στη λαίλαπα των κυβερνητικών μέτρων είναι μονόδρομος! Ιδιαίτερα όταν κεκτημένα όπως η (ήδη τραγικά υποβαθμισμένη στην Περιφέρειά μας) δημόσια Υγεία βάλλονται, ο ενωτικός αγώνας για την ανατροπή είναι μονόδρομος.

Ως ΑΝΑΣΑ, θα σταθούμε στο πλευρό των αγωνιζόμενων εργαζομένων του Νοσοκομείου της Κέρκυρας, αναγνωρίζοντας το δίκαιο αίτημά τους για εργασιακή εξασφάλιση. Θα αγωνιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο για να συμβάλουμε στην ανατροπή αυτή της καταστροφικής αντιλαϊκής πολιτικής.

Tο Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου