Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Η κυβέρνηση στοχοποιεί την υγεία και την αξιοπρέπεια των πολιτών με τον πιο βίαιο και βάναυσο τρόπο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη

Η κυβέρνηση στοχοποιεί την υγεία και την αξιοπρέπεια των πολιτών με τον πιο βίαιο και βάναυσο τρόπο.
Τοποθέτηση Στέφανου Σαμοΐλη στην Ολομέλεια της Βουλής

Κέρκυρα, 07/02/2014

Την 5/2/14, στην Ολομέλεια της Βουλής με ημερήσια διάταξη «Πρωτοβάθμιο εθνικό δίκτυο υγείας αλλαγή σκοπού ΕΟΠΥΥ και άλλες διατάξεις», ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης τοποθετήθηκε πάνω σε κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία και τη διαχείριση του συστήματος υγείας στην περιφέρεια των Ιονίων Νήσων.

Ο βουλευτής άσκησε σφοδρή κριτική για μια σειρά προβλημάτων που έχουν προκύψει από την απάνθρωπη κυβερνητική πολιτική, που αντιμετωπίζει το σύστημα υγείας των πολιτών ως εμπόρευμα στα χέρια των αγορών και των προνομιούχων. Η πολιτική του Υπουργείου Υγείας, μετατρέπει την ελληνική κοινωνία σε κοινωνία της ζούγκλας, περικόπτοντας από τον προϋπολογισμό του 2014 περίπου 30% από την κρατική χρηματοδότηση.

Την ίδια στιγμή που οι πολίτες της Κεφαλονιάς έχουν υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές, οι υπουργοί αβίαστα και κυνικά ανακοινώνουν το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ στο νησί!

Στην Κέρκυρα, μια πόλη με 150.000 κατοίκους, λειτουργεί μόνο ένα πλήρωμα του ΕΚΑΒ, που αγωνίζεται να καλύψει μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις σε ολόκληρο το νησί. Παράλληλα, οι Κερκυραίοι πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν εκατοντάδες ευρώ σε ιδιωτικά κέντρα υγείας για μαγνητικές τομογραφίες, επειδή το Υπουργείο Υγείας είναι ανίκανο να πάρει πρωτοβουλίες έτσι ώστε να λειτουργήσει ο ήδη υπάρχων τομογράφος στο Δημόσιο Νοσοκομείο.

Στην Ερείκουσα, η κυβέρνηση δεν γνωρίζει καν ότι ηλικιωμένοι άνθρωποι εγκαταλείπουν το νησί προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη, επειδή δεν υπάρχει ούτε ένας αγροτικός ιατρός στην περιοχή.

Η κυβέρνηση στοχοποιεί την υγεία και την αξιοπρέπεια των πολιτών με τον πιο βίαιο και βάναυσο τρόπο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανυποχώρητα θα συνεχίσει να αγωνίζεται μέχρι την τελική ανατροπή αυτής της κυβέρνησης, για τη δημιουργία ενός δημόσιου συστήματος υγείας στο οποίο θα έχει πρόσβαση κάθε πολίτης αυτής της χώρας.

Στέφανος Σαμοΐλης
Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου