Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Δυναμική «εκκίνηση» του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για τις εκλογές του Μαΐου.

Δυναμική «εκκίνηση» του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας για τις εκλογές του Μαΐου
Η εκδήλωση με ομιλητή τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνο Σκουρλέτη

Κέρκυρα, 27/02/2014

Δυναμική «εκκίνηση» στην κούρσα των εκλογών του Μαΐου για την Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο, έκανε το βράδυ της Τετάρτης 26/2 η οργάνωση Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση την οποία διοργάνωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, στην κατάμεστη από μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ αίθουσα συνεδριάσεων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, ομιλητής ήταν ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και χαιρέτισαν ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ για τα Ιόνια Νησιά, Θόδωρος Γαλιατσάτος, και ο συντονιστής της Ν.Ε. του κόμματος στην Κέρκυρα Κώστας Νικολούζος ο οποίος αποτελεί και την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιος Δήμαρχος Κέρκυρας. Παρών ήταν επίσης και ο Κώστας Μαρματάκης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του κόμματος για τα Ιόνια Νησιά.

Την αισιοδοξία και την πεποίθησή του ότι οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις τις οποίες στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχυθούν και θα κερδίσουν τις προσεχείς εκλογές, και στο Δήμο Κέρκυρας και στην Περιφέρεια Ιονίων, προσφέροντας ελπίδα στους πολίτες, εξέφρασε κατά την ομιλία του ο Πάνος Σκουρλέτης. Και συνέχισε:

Η Ελλάδα σήμερα βιώνει μια κατάσταση δραματική, από τη δουλοπρέπεια που επιδεικνύει η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές και από την εφαρμογή των σκληρών αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών. Μέσα σε συνθήκες κρίσης, συστημικής και δομικής, η οποία σχετίζεται με το νεοφιλελεύθερο παγκοσμιοποιημένο μοντέλο που τις τελευταίες δεκαετίες επικράτησε όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση, και μπροστά στις δυσκολίες τις οποίες θα αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο δρόμο προς την ανάληψη της εξουσίας, για την ανατροπή, τα όπλα του θα είναι το πρόγραμμά του, οι ιδέες του, η γλώσσα της αλήθειας, τα επιχειρήματά του, και το ηθικό του κεφάλαιο.

Δεν έχουμε την αυταπάτη ότι στις σημερινές συνθήκες η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα “πειρατικό καράβι”, να υψώσει μια μαύρη σημαία και να κινείται ανεξάρτητα. Αλλά λέμε ότι μια γερμανοκεντρική Ευρώπη δεν τη θέλουμε! Θα αγωνιστούμε με τους λαούς της Ευρώπης, με τους εργαζόμενους της Ευρώπης και θα την αλλάξουμε.

Για ’μας, για τον ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική δεν είναι υπόθεση τεχνοκρατών, ειδικών ή “φωτισμένων” ηγεσιών. Για ’μας, είναι πρώτ’ απ’ όλα υπόθεση του λαού.

Ένας είναι ο εχθρός για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως και για την ίδια τη χώρα: ο χρόνος! Ο χρόνος παραμονής αυτής της κυβέρνησης, και το καταστροφικό της έργο.

Μπροστά στη διαφαινόμενη ήττα, η μνημονιακή συγκυβέρνηση προσπαθεί να θολώσει τα νερά, να συκοφαντήσει, να διαστρεβλώσει, να σπείρει σύγχυση  και αμφιβολίες γύρω από τις θέσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τελευταίο κρούσμα, η διαστρέβλωση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την φορολογική πολιτική. Εμείς λέμε σαφώς ότι τα χαράτσια που έχουν επιβληθεί θα καταργηθούν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Τα αφορολόγητα όρια, που έχουν καταργηθεί, θα επανέλθουν, όπως και οι προϋπάρχουσες φοροαπαλλαγές. Το φορολογικό σύστημα αποτελεί βασικό πυλώνα στη δικιά μας προσπάθεια, από τη στιγμή που θα φορολογεί εκείνους που πρέπει, θα ανακαλύπτει τον μεγάλο πλούτο και θα έχει το στοιχείο της φορολογικής δικαιοσύνης και της αναδιανομής.

Η επόμενη μέρα για το ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, δε θα είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά έχοντας ως σκληρό και ανελέητο αντίπαλο το νεοφιλελευθερισμό. Μπροστά στον ταξικό και κοινωνικό αντίπαλο, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια συνένωσης των δυνάμεων της Αριστεράς. Η αρνητική και επιθετική απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στάση του ΚΚΕ, δεν βοηθάει τον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό, τους εργαζόμενους που χάνουν τις δουλειές τους, την κοινωνία που βιώνει τις σκληρές συνέπειες των μνημονιακών πολιτικών. Δεν μπορεί ο καθένας να κοιτάει το μαγαζάκι του και να μην ενώνει τις δυνάμεις του ενάντια στο μνημόνιο, ενάντια στον ταξικό αντίπαλο, ενάντια στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να πορεύεται ενωτικά, απευθυνόμενος και στο ΚΚΕ, στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, στους Οικολόγους και στις δυνάμεις εκείνες που αποδεσμεύονται από το ΠΑΣΟΚ και με αξιόπιστο δημόσιο τρόπο μετακινούνται και συναντιούνται με το ΣΥΡΙΖΑ, στο έδαφος των ιδεών και των προτάσεων της Αριστεράς.

Η χώρα μας έχει ορισμένα ισχυρά χαρτιά στα χέρια της για να διαπραγματευτεί με αξιώσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση: Αφενός το γεγονός ότι είναι μέλος της Ευρωζώνης, αφετέρου τη γεωπολιτική της θέση. Παράλληλα, όμως, χρειάζεται και η διαμόρφωση ενός σοβαρού, ρεαλιστικού προγράμματος οικονομικής ανόρθωσης της χώρας, με βασικούς πυλώνες μιαν ενιαία δημόσια διοίκηση, φορολογική μεταρρύθμιση, ένα τραπεζικό σύστημα ελεγχόμενο από το δημόσιο, ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Προχωράμε δυναμικά για τη νίκη στις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές εκλογές, για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, για την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου