Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ισχυρό μας όπλο, η ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Ισχυρό μας όπλο, η ετυμηγορία του ελληνικού λαού.

Κέρκυρα 08/07/2015

Στη Σύνοδο Κορυφής, η ελληνική πλευρά κατέθεσε την πρότασή της, λαμβάνοντας υπόψη το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και τις κοινές θέσεις οι οποίες διατυπώθηκαν στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ως εθνική στρατηγική.

Επιδιώκουμε μία συμφωνία με βασικό κριτήριο την κοινωνική δικαιοσύνη. Τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα δεν μπορούν να επωμιστούν νέα βάρη, και αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν δεν μπορούν να μένουν στο απυρόβλητο.

Επιδιώκουμε μια συμφωνία βιώσιμη, με επαρκή κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών, με ισχυρό επενδυτικό πακέτο, με έναρξη της συζήτησης για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Η πρόταση την οποία ο ελληνικός λαός απέρριψε στο δημοψήφισμα, προέβλεπε πακέτο προαπαιτούμενων για χρηματοδότηση μόλις 5 μηνών, νέα προαπαιτούμενα μετά, ενώ δεν υπήρχε καμιά πρόβλεψη για το χρέος.

Αυτή η πρόταση σήμερα δεν ισχύει. Σήμερα συζητείται μακροπρόθεσμη λύση, με πρόγραμμα δύο χρόνων, που δεν θα χρειάζεται κάθε τόσο να αλλάζει και να προστίθενται νέες απαιτήσεις για νέα μέτρα. Σήμερα βρίσκεται στο τραπέζι το θέμα του χρέους, το αναπτυξιακό πακέτο και, βεβαίως, η χρηματοδότηση του προγράμματος.

Οι δηλώσεις των ευρωπαίων ηγετών, παρά το βαρύ κλίμα και τον εκβιαστικό τρόπο που θέτουν το ζήτημα, εντούτοις αναγνωρίζουν πλέον ότι η συζήτηση δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αφορά το μέλλον συνολικά της Ευρώπης και της Ευρωζώνης.

Η ελληνική πλευρά θα συνεχίσει την προσπάθεια, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό και στους λαούς της Ευρώπης.

Ισχυρό μας όπλο είναι η ετυμηγορία του ελληνικού λαού, που ήταν σαφής. Είναι η βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για μια βιώσιμη συμφωνία που θα τελειώνει αυτή τη συζήτηση και θα δίνει προοπτική εξόδου από την κρίση.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου