Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Απαντάμε ΟΧΙ

Απαντάμε ΟΧΙ

Κέρκυρα 03/07/2015

Κερκυραίοι, Κερκυραίες

Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου είναι ένα πρωτόγνωρο δημοκρατικό γεγονός για τον ελληνικό λαό, που καλείται να αποφασίσει για την στάση της κυβέρνησης απέναντι στις απαιτήσεις των δανειστών. Καλείται να ορθώσει το ανάστημά του και να ανακτήσει τη χαμένη αξιοπρέπειά του. Μια αξιοπρέπεια που έχουν τσαλαπατήσει όλοι οι ξένοι και ντόπιοι «θεσμοί» και παράγοντες. Σήμερα ασκείται απ’ αυτούς τους ίδιους κάθε είδους τρομοκρατία στον ελληνικό λαό, προκειμένου να ψηφίσει ΝΑΙ, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την εφαρμογή των πολιτικών που μας έφτασαν στο ακραίο σημείο όπου βρισκόμαστε.

Κερκυραίοι, Κερκυραίες

Στην εκστρατεία υπέρ του ΝΑΙ πρωτοστατούν τα παπαγαλάκια των κεντρικών ΜΜΕ. Πρωτοστατούν οι εργοδότες, οι κεφαλαιούχοι και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Μόλις χθες, οι επιχειρηματίες του τουρισμού, οι μεγαλοξενοδόχοι και η Διοίκησή τους, προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν με δήθεν ακυρώσεις κρατήσεων. Από πουθενά δεν επιβεβαιώνεται μια τέτοια πληροφορία. Μόνο το κλίμα πανικού υπηρετεί.

Μας λένε πόσο δήθεν η χώρα κινδυνεύει από το ΟΧΙ και πόσο αναγκαίο είναι να ταυτιστούμε με τους δανειστές τοκογλύφους, δίνοντας γη και ύδωρ σε αυτούς που έχουν καταλύσει την έννοια της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας των λαών.

Νοιάζονται δήθεν για τις ουρές στα ΑΤΜ. Δεν νοιάζονται όμως για τις απάνθρωπες συνθήκες «γαλέρας» στα ξενοδοχεία. Δεν νοιάζονται για τους απλήρωτους εργαζόμενους. Δεν νοιάζονται για τους συνταξιούχους που περιμένουν να κλείσει η λαϊκή αγορά για να πάρουν τα υπολείμματα για το φαγητό τους!

Για όλα αυτά, την Κυριακή λέμε ΟΧΙ.
ΟΧΙ, για να επανακτήσουμε τα εργασιακά δικαιώματα.
ΟΧΙ, γιατί θέλουμε την αξιοπρέπεια που μας στερούν, γιατί θέλουμε να είμαστε εμείς αυτοί που επιλέγουμε πώς θα είναι η ζωή μας.
ΟΧΙ, για να μην έχουμε μισθούς και συντάξεις πείνας.
ΟΧΙ, για να μπορέσουμε να έχουμε το δικαίωμα σε ένα καλύτερο αύριο.
ΟΧΙ, για μια Ευρώπη της Δημοκρατίας και της Αξιοπρέπειας των λαών.

Κερκυραίοι, Κερκυραίες

Το ερώτημα που καλούμαστε να απαντήσουμε την Κυριακή, δεν έχει να κάνει με το πλαστό δίλημμα που θέτουν «ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην Ευρώπη και στο ευρώ». Το πραγματικό ερώτημα το έθεσαν καθαρά οι ξένοι παράγοντες, ο κ. Γκάμπριελ και ο κ. Ντάισελμπλουμ: Ζητάνε υπερψήφιση του ΝΑΙ για να έχουν μιαν άλλη, βολική προς αυτούς, κυβέρνηση και να προχωρήσουν σε ακόμη πιο επώδυνα μέτρα!

Στους εκβιασμούς απαντάμε ΟΧΙ.

Στο καθαρό ερώτημα του δημοψηφίσματος, αν δεχόμαστε τις προτάσεις τους, αν μπορεί η ελληνική κοινωνία, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, τα ασθενέστερα στρώματα, να αποδεχθούν τις απαιτήσεις τους, καθαρά απαντάμε ΟΧΙ.

Συμμετέχουμε δυναμικά στη διαδικασία ψηφοφορίας την Κυριακή, και επιλέγουμε ΟΧΙ.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου