Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Ψηφίζουμε ΟΧΙ στη λιτότητα, στα μνημόνια, στην κατεδάφιση των δικαιωμάτων.

Επιτροπή Κέρκυρας για την υπερψήφιση του ΟΧΙ:
Ψηφίζουμε ΟΧΙ στη λιτότητα, στα μνημόνια, στην κατεδάφιση των δικαιωμάτων
Συνέντευξη Τύπου και κείμενο-κάλεσμα προς τον λαό της Κέρκυρας

Συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ έδωσε το μεσημέρι της Τετάρτης 1/7 η Επιτροπή Κέρκυρας για την υπερψήφιση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5/7.

Στο πάνελ της εκδήλωσης συμμετείχαν, εκ μέρους της Επιτροπής, οι:
 
· Άνθης Χρήστος, αντιπρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΙΝ
· Αυλωνίτης Αλέκος, δικηγόρος, πρώην Δήμαρχος Εσπερίων
· Μπότσαρης Δημήτρης, πολιτικός μηχανικός, εκπρόσωπος ΑΝΕΛ
· Μπουγιουρτζής Ηλίας, δάσκαλος
· Μωραΐτης Χρήστος, πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου ΠΙΝ
· Παγώνης Θανάσης, γιατρός καρδιολόγος
· Ραιδεστινός Γιώργος, αντιδήμαρχος
· Φατήρας Δημήτρης, μέλος του κινήματος του «Ερημίτη»

Στην συνέντευξη παρευρέθηκαν και οι βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης και Φωτεινή Βάκη, καθώς και ο Περιφερειάρχης Ιονίων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Η Επιτροπή απευθύνει κάλεσμα προς τους Κερκυραίους και τις Κερκυραίες για υπερψήφιση του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Ψηφίζουμε ΟΧΙ για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέρμα στη λιτότητα, στα μνημόνια και στην κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Γιατί η ρήξη με τη λιτότητα σημαίνει τη δική μας κινητοποίηση, σημαίνει συλλογική προσπάθεια, σημαίνει αλληλεγγύη, σημαίνει δημοκρατία.»

Το κείμενο-κάλεσμα της Επιτροπής προς τον λαό της Κέρκυρας παρουσίασε ο γιατρός-καρδιολόγος Θανάσης Παγώνης.

Το κείμενο:

Εμείς που υπογράφουμε το κείμενο αυτό δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι παρατηρητές όλων αυτών που συμβαίνουν. Πέντε χρόνια τώρα η χώρα μας βιώνει μια τεράστια ανθρωπιστική κρίση. Η πολιτική της Τρόϊκα οδήγησε στην ανεργία 1,5 εκατομμύριο ανθρώπους, έστειλε χιλιάδες νέους στη μετανάστευση, μείωσε  μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και  διέλυσε την κοινωνική συνοχή. Οδήγησε συνανθρώπους μας στις ουρές των κοινωνικών συσσιτίων και στην αναζήτηση τροφής ακόμα και στα σκουπίδια. Χιλιάδες άλλοι έδωσαν τέλος στη ζωή τους γιατί δεν μπορούσαν να επιβιώσουν. Τα δικαιώματα των εργαζομένων χάθηκαν, το στοιχειώδες κράτος πρόνοιας εξαφανίσθηκε, η δημόσια περιουσία οδηγήθηκε σε ξεπούλημα.

Το Σύνταγμα καταρρακώθηκε και τα ατομικά και συλλογικά δικαιώματα συρρικνώθηκαν

Αυτό, είναι το  αποτέλεσμα του ΝΑΙ  ΣΕ ΟΛΑ των μνημονιακών κυβερνήσεων. Τα αποτελέσματα αυτού του ΝΑΙ βιώνουν με δραματικό τρόπο η χώρα, η νεολαία, ο λαός μας στο σύνολό του.

Στις 25 του Γενάρη ο Λαός μας με ξεκάθαρο τρόπο είπε ΟΧΙ στη συνέχιση αυτής της πολιτικής. Πέντε μήνες τώρα παρακολουθούμε μια τεράστια προσπάθεια από τη μεριά των δήθεν θεσμών», αλλά και του υπαλληλικού προσωπικού τους στα ΜΜΕ, από τα κόμματα του «Μένουμε Ευρώπη», με ωμούς εκβιασμούς και κινδυνολογία να παραβιαστεί η σαφής λαϊκή εντολή. Έθεταν και θέτουν όρους στην ελληνική κυβέρνηση απειλώντας με καταστροφές και προσθέτοντας κάθε μέρα νέες απαιτήσεις. Απαιτούν με ωμό τρόπο τη συνέχιση μιας πολιτικής που στόχο έχει την εξαθλίωση, την ταπείνωση και το γονάτισμα του λαού μας, την μετατροπή της χώρας μας σε αποικία χρέους στο διηνεκές.

Οδήγησαν την Ελλάδα σε οικονομική ασφυξία  με στόχο να φοβίσουν τον Ελληνικό Λαό και να τον εκβιάσουν έτσι ώστε να αποδεχθεί την μοίρα του ψηφίζοντας ΝΑΙ 

Η Ελληνική κυβέρνηση καθοδηγούμενη  από τις αρχές της Δημοκρατίας και της εμπιστοσύνης στην λαϊκή κυριαρχία αποφάσισε την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στις 5 Ιουλίου, θέτοντας την αναίσχυντη πρόταση των θεσμών στην κρίση μας. Δεν δείλιασε να διαπραγματευτεί τέσσερις μήνες με τους ″θεσμούς″ κάτω από συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και ύπουλα χτυπήματα από τα εξωτερικά και εσωτερικά κέντρα της διαπλοκής και του αδηφάγου κεφαλαίου. Τώρα πια το μέλλον βρίσκεται στα χέρια μας. Στις 5 Ιουλίου: Ψηφίζουμε ΟΧΙ για να στείλουμε ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέρμα στη λιτότητα, στα μνημόνια και στην κατεδάφιση των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Γιατί η ρήξη με τη λιτότητα σημαίνει τη δική μας κινητοποίηση, σημαίνει συλλογική προσπάθεια, σημαίνει αλληλεγγύη, σημαίνει δημοκρατία. Ψηφίζουμε ΟΧΙ γιατί βαρεθήκαμε να είμαστε στο ρόλο του θεατή. Γιατί αυτό το ΟΧΙ θα σημάνει ότι η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα, που ο λαός της μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον του. Με το περήφανο ΟΧΙ η κυβέρνηση θα μπορέσει να διαπραγματευτεί με τη δύναμη ενός λαού. Με το ΟΧΙ ο ελληνικός λαός θα δώσει φωνή σε όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Εμείς, οι Κερκυραίοι που συγκεντρωθήκαμε εδώ , στεκόμαστε στο πλευρό της Κυβέρνησης, παλεύουμε για την δικαίωση των ελπίδων και των ονείρων μας, για εμάς και τις επόμενες γενιές. Συμμετέχουμε στο Δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, ενεργά και δυναμικά. Ψηφίζουμε ΟΧΙ, στα τελεσίγραφα των θεσμών αλλά και όλων όσων απεργάζονται σχέδια υποδούλωσης της χώρας μας. Έχουμε σήμερα την ευκαιρία να αποδείξουμε ότι το δίκιο μπορεί να κερδίσει. Έχουμε την ιστορική ευκαιρία να στείλουμε στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο, μήνυμα ελπίδας και αξιοπρέπειας. Ο μόνος μας φόβος είναι ο Φόβος. Δεν θα τον αφήσουμε να μας κερδίσει. Θα τα καταφέρουμε! Την Κυριακή 5 Ιουλίου το ΟΧΙ για αξιοπρέπεια και ζωή, απέναντι στους εκβιασμούς και στο άδικο θα στείλει μήνυμα ελπίδας και περηφάνιας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επιτροπή Κέρκυρας για την υπερψήφιση του ΟΧΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου