Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Πολιτική μας δέσμευση και ύψιστο πολιτικό μας καθήκον ο αγώνας για την μη παραχώρηση των περιφερειακών Αεροδρομίων.

Πολιτική μας δέσμευση και ύψιστο πολιτικό μας καθήκον ο αγώνας για την μη παραχώρηση των περιφερειακών Αεροδρομίων.
Ομόφωνη απόφαση της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Κέρκυρα, 09/03/2015

Συμπαραστεκόμαστε στο δύσκολο έργο της σημερινής κυβέρνησης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και θα αγωνιστούμε για την επίτευξη των πολιτικών της στόχων, για την εξυγίανση και την ανόρθωση του ελληνικού κράτους.

Τα ασφυκτικά όρια που θέτουν οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχουν ως μοναδικό στόχο την παράταση του καθεστώτος λιτότητας και την υποταγή της χώρας μας στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές ελίτ. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, γίνεται επιτακτική η ανάγκη υλοποίησης των προγραμματικών και Συνεδριακών μας δεσμεύσεων, έτσι όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο πολιτικό Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Η πίεση για τη μη εφαρμογή τους στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης, αρχίζει και γίνεται όλο και μεγαλύτερη.

Σε αυτή τη βάση, οφείλουμε να υπερασπιστούμε την ιδεολογική μας δέσμευση, για τη μη παραχώρηση των περιφερειακών Αεροδρομίων σε ιδιώτες επενδυτές. Είναι μια δέσμευση, για την οποία παλέψαμε πάνω από τρία χρόνια μαζί με όλα τα κινήματα κατά των αποκρατικοποιήσεων και υπέρ της υπεράσπισης της δημόσιας γης και περιουσίας, και με την οποία καταφέραμε να συσπειρώσουμε το λαό της Κέρκυρας και των Ιονίων Νήσων. Είναι μια δέσμευση, η οποία προέκυψε από μαζικές και ομόφωνες εσωκομματικές διαδικασίες.

Υπενθυμίζουμε ότι η νησιωτικότητα της Περιφέρειας, καθιστά τα αεροδρόμια άκρως αναγκαία για την ενδοπεριφερειακή κοινωνική συνοχή, την αναπτυξιακή προοπτική των νησιών και την εθνική ασφάλεια. Τα Αεροδρόμια είναι απόλυτα κερδοφόρες και βιώσιμες επιχειρήσεις υπό δημόσιο έλεγχο και διοίκηση, ενισχύουν σημαντικά τον κρατικό προϋπολογισμό, δεν επιβαρύνουν τον Έλληνα φορολογούμενο και έχουν άμεσες δυνατότητες αύξησης της αποδοτικότητας-κερδοφορίας τους. Επιπρόσθετα, θεωρούμε επιζήμια για την οικονομική εξέλιξη του τόπου τη δημιουργία ιδιωτικού μονοπωλίου στον τομέα των αερομεταφορών. Ως εκ τούτου, δεν δικαιολογείται η ιδιωτικοποίησή τους.

Ως Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, ομόφωνα εμμένουμε στην προεκλογική πολιτική μας θέση και υπερασπιζόμαστε τις συλλογικές αποφάσεις των οργάνων μας. Θεωρούμε ότι ο αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα του Αεροδρομίου Κέρκυρας και των λοιπών περιφερειακών Αερολιμένων, αποτελεί ύψιστο πολιτικό μας καθήκον μέσα στην κοινωνία.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου