Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Ο Στέφανος Σαμοΐλης για τα υδατοδρόμια και τις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ιωάννη.

Ο Στέφανος Σαμοΐλης για τα υδατοδρόμια και τις Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ιωάννη.

Κέρκυρα, 04/03/2015

Να προχωρήσουν άμεσα τα υδατοδρόμια με σεβασμό στο περιβάλλον και το δημόσιο χαρακτήρα.

Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης, δια εκπροσώπου του, δήλωσε στην Ημερίδα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του ΟΛΚΕ για τα υδατοδρόμια, ότι ανενδοίαστα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αδειοδότησης. Πρόκειται για μια προσπάθεια, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της Κέρκυρας και την ενδοπεριφερειακή συνοχή των Ιονίων. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο ίδιος δεσμεύεται να βοηθήσει για την επίλυση των όποιων γραφειοκρατικών και νομοθετικών κωλυμάτων υπάρχουν.

Τόνισε παράλληλα την ανάγκη, το ζήτημα των υδατοδρομίων να μην αντιμετωπιστεί σημειακά και αποσπασματικά, αλλά να ενταχθεί σε μια ευρύτερη αναπτυξιακή πολιτική που θα συνυπολογίζει τις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τους σχεδιασμούς της νέας κυβέρνησης για δημόσιους φορείς μεταφορών, την οριστική επίλυση της διαχείρισης των ορφανών λιμένων στα Ιόνια, την ανταποδοτικότητα στην τοπική κοινωνία και φυσικά το δημόσιο συμφέρον.

Ο Στέφανος Σαμοΐλης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στα ζητήματα της περιβαλλοντικής προστασίας ειδικά σε περιοχές Natura 2000 και του επενδυτικού μοντέλου που προκρίνεται από τον τελευταίο αναπτυξιακό νόμο, διότι η νομολογία που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, ανοίγει κάποια “παράθυρα” ασυδοσίας σε επίδοξους που ενδεχομένως να μην ελέγχονται καν από το κράτος. Σε κάθε περίπτωση, τα υδατοδρόμια πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Να αποδοθούν τώρα στους δικαιούχους οι Εργατικές Κατοικίες Αγίου Ιωάννη.

Όσον αφορά στο χρονίζον θέμα των Εργατικών Κατοικιών του Αγ. Ιωάννη, ο Στέφανος Σαμοΐλης δηλώνει ότι συμπαραστέκεται στον αγώνα που κάνουν οι δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών και θα μείνει συνεπής στις δεσμεύσεις και τους αγώνες που ο ίδιος εδώ και δυο χρόνια κάνει ενάντια στον εμπαιγμό των συμπολιτών μας.

Ο βουλευτής είναι σε συνεχή επαφή με το Δήμο Κέρκυρας, για την ταχύτερη διεκπεραίωση των διαδικασιών της εργολαβίας που αφορούν στον αγωγό αποχέτευσης που συνδέει τον οικισμό με το βιολογικό Πέλεκα - Σιναράδων στη θέση «Σκάφωνα», καθώς και την εξασφάλιση της σωστής του λειτουργίας. Επίσης καθημερινά συνομιλεί και πιέζει τον ΟΑΕΔ και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, προκειμένου η αποπεράτωση των εργατικών κατοικιών να γίνει το συντομότερο. Η Δ/ση Τεχνικών Υπηρεσιών εκτιμά ότι ο Υποσταθμός της ΔΕΗ δεν θα καθυστερήσει τη συνολική διαδικασία αποπεράτωσης. Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στο Δήμο Κέρκυρας. Ο βουλευτής Κέρκυρας εκφράζει την εκτίμησή του, ότι το έργο θα παραδοθεί το 2015.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου