Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ


Οι εργαζόμενοι,
οι άνεργοι,
οι συνταξιούχοι,
οι νέοι και οι νέες,
οι ελεύθεροι επαγγελματίες,
οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες,
οι αγρότες,
 
αποφάσισαν
 
να πάρουν την τύχη τους στα δικά τους χέρια.
 
Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει έναν λαό αποφασισμένο να διεκδικήσει το δίκιο του.
 
Στις 25 Γενάρη,
δεν ζητάμε απλά
την ψήφο του ελληνικού λαού.

 Ζητάμε εντολή αλλαγής, εντολή μάχης.
 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ

Βάζουμε τέλος στα μνημόνια, στη λιτότητα, στην καταστροφή της χώρας. Το εθνικό σχέδιο άμεσης ανασυγκρότησης, συγκεκριμένο και κοστολογημένο, εφαρμόζεται άμεσα και προβλέπει μέτρα ανακούφισης των ανέργων και των οικονομικά ασθενέστερων, επαναφορά των εργασιακών δικαιωμάτων, προστασία από την ασυδοσία των τραπεζών, απαγκίστρωση από την θηλιά των «κόκκινων δανείων» και των χαρατσιών, προστασία της πρώτης κατοικίας.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Κηρύσσουμε πόλεμο ενάντια στη διαπλοκή και τη διαφθορά. Προωθούμε δημοκρατική αναδιάρθρωση του πολιτικού συστήματος. Δημοκρατική αναδιοργάνωση του κράτους και της δημόσιας διοίκησης. Θεσμικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη. Θεσμοθετούμε σύγχρονα, δημοκρατικά μέσα ενημέρωσης, επαναλειτουργία της ΝΕΑΣ ΕΡΤ. Τοπική Αυτοδιοίκηση με αυτοτέλεια, με αρμοδιότητες και πόρους.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Προωθούμε σχέδιο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, που θα αντιμετωπίσει το οξυμμένο πρόβλημα της ανεργίας και θα προωθήσει την επανεκκίνηση της οικονομίας, με κοινωνικά, οικονομικά και οικολογικά κριτήρια. Θέτουμε το χρηματοπιστωτικό σύστημα υπό δημόσιο έλεγχο, στην υπηρεσία της ανάπτυξης. Προωθούμε απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Εφαρμόζουμε ολοκληρωμένο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, προστασία των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αξιόπιστη μεταναστευτική πολιτική. Προωθούμε δημοκρατική μεταρρύθμιση της εκπαίδευσης, ενιαίο χώρο Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας.

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Νέα ευρωπαϊκή και εξωτερική πολιτική, βασισμένη στις αρχές της λαϊκής κυριαρχίας, δημοκρατίας, εθνικής ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας. Αντιμετώπιση του προβλήματος του χρέους σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με διαπραγμάτευση και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του. Αναμόρφωση της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, αναθεώρηση της συμφωνίας «Δουβλίνο ΙΙΙ».

Η κυβέρνηση της Αριστεράς, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και πρωταγωνιστή τον λαό, θα προωθήσει και για την Κέρκυρα ένα νέο αναπτυξιακό και παραγωγικό μοντέλο.
  • Παραγωγική ανασυγκρότηση με κέντρο τον άνθρωπο, την κοινωνία και το περιβάλλον.
  • Πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που θα μας βγάλουν από την κρίση και το τέλμα.
  • Προστασία των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους και των περιοχών Natura. Αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων του Ερημίτη, του Ίσσου, του Παλαιού Ψυχιατρείου, κλπ.
  • Χωροταξικό σχεδιασμό, σύγχρονο ρυθμιστικό σχέδιο, καθορισμό χρήσεων γης.
  • Σύγχρονη ακτοπλοΐα και διασύνδεση με τα νησιά του Ιονίου, την ηπειρωτική Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Αναβάθμιση των δομών παιδείας και υγείας. Αναβάθμιση του Ιόνιου Πανεπιστημίου.
  • Φροντίδα για τα μνημεία και τη μοναδική πολιτιστική μας κληρονομιά.
  • Αναπτυξιακό σχεδιασμό για τους κύριους παραγωγικούς τομείς του νησιού μας, αναδιάρθρωση του ελαιώνα, αναπροσανατολισμό του  τουρισμού. Τουριστική ανάπτυξη από την κοινωνία για την κοινωνία.
  • Καθιέρωση μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ, που θα συμβάλλει ανάπτυξη της οικονομίας και στην ανταγωνιστικότητα του τουρισμού.
  • Η Κέρκυρα δεν καταστρέφεται στο βωμό του κέρδους. Άμεση κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και των συμβάσεων παραχώρησης του αερολιμένα και του λιμένα Κέρκυρας. Εκσυγχρονισμός τους και λειτουργία τους υπό δημόσιο και κοινωνικό έλεγχο, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και την ανάπτυξη του νησιού.
Στις 25 Γενάρη, η ελπίδα για μια Ελλάδα της Αξιοπρέπειας, της Δικαιοσύνης, της Δημοκρατίας νικά τον φόβο της μαύρης προπαγάνδας.

Θέτουμε τον λαό σε ρόλο πρωταγωνιστή.

Το πραγματικό δίλημμα που τίθεται ξανά, είναι:
Ή εμείς, ή αυτοί!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου