Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Η επίσημη παρουσίαση του Ψηφοδελτίου Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Η επίσημη παρουσίαση του Ψηφοδελτίου Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Κέρκυρα, 14/01/2015


Έγινε σήμερα Τετάρτη 14/1 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π. Ε. Κέρκυρας (πρώην νομαρχία) η επίσημη παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκδήλωση, όπου παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, κυριάρχησε η αισιοδοξία και η αποφασιστικότητα για μεγάλη νίκη στις εκλογές της 25ης Γενάρη.

Την παρουσίαση έκανε ο συντονιστής της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Γκούσης, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο συντονιστής των Οικολόγων-Πράσινων Κέρκυρας Τάσος Κακαρούγκας και παρέμβαση έκανε ο Γιάννης Φοντάνας, μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ομιλία του Γιάννη Φοντάνα, μέλους της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ

Είμαστε λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι, στην Ελλάδα και εδώ στο νησί μας, στην Κέρκυρα, να σταματήσουμε την καταστροφή των μνημονίων. Να δώσουμε ξανά την ελπίδα. Να ξεκινήσουμε, με κυβέρνηση της Αριστεράς, την πορεία ανόρθωσης και παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Κάνουμε τα μνημόνια και την τρόικα παρελθόν.
Καταργούμε τους εφαρμοστικούς τους νόμους, επαναδιαπραγματευόμαστε τις δανειακές συμβάσεις με στόχο την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.
Ξεκινάμε με  την αισιοδοξία που μας δίνουν τα αποτελέσματα των τριπλών εκλογών του Μάη, η τριπλή νίκη στις τρείς κάλπες. Με την αισιοδοξία που μας δίνει η επαφή μας με τον κόσμο, στις περιοδείες, στην πόλη, στα χωριά, στα καφενεία. Στις 25 Γενάρη θα εδραιώσουμε και θα αυξήσουμε τη διαφορά.
Οι πολίτες γυρίζουν τις πλάτες στην ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΔΗΣΟ, στα τρία κόμματα σε συσκευασία ενός. Δεν θα πλανηθούν από τις προεκλογικές μεταγραφές στους μνημονιακούς θιάσους ηθοποιών του μνημονίου που αποτελούν πιά  κομπάρσους της ιστορίας.
Το προεκλογικό και μετεκλογικό τους πρόγραμμα, είναι το e-mail των 47 σελίδων ΣΑΜΑΡΑ -ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ προς την τρόικα.
Δρομολογούν νέο σκληρότερο μνημόνιο, δρομολογούν την κατεδάφιση όσων έχουν ακόμα απομείνει.
Δρομολογούν αύξηση του ΦΠΑ στον Τουρισμό από 6.5% σε 13%. Οι επιπτώσεις θα είναι μεγάλες σε όλο το κύκλωμα του Τουρισμού, σε όλη την τοπική μας οικονομία.
Αποδέχονται την κατάργηση του ΕΚΑΣ σε μεγάλο αριθμό συνταξιούχων.
Προωθούν την ακόμη μεγαλύτερη κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων, των μισθών και συντάξεων.
Είναι πια  σε αδιέξοδο.
Θα πρέπει, την επομένη των εκλογών, να απαντήσουν στο δίλημμα: Θα συμφωνήσουν με τον στόχο για την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ή θα συνεχίσουν να επιμένουν ότι το χρέος είναι βιώσιμο και πρέπει να αποπληρωθεί στο έπακρο;
Εμείς είμαστε αισιόδοξοι. Πάμε για μεγάλη νίκη του λαού.
Πάμε με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, όπως συμπληρώθηκε στο πρόσφατο διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Το πρόγραμμα αυτό δημιούργησε τομή στην πολιτική κατάσταση στη χώρα από το Σεπτέμβρη που παρουσιάστηκε. Είναι  εναλλακτικό πρόγραμμα που δίνει διέξοδο, δείχνει ένα άλλο δρόμο για τη χώρα μας.
Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Για φορολογική δικαιοσύνη και επανεκκίνηση της οικονομίας.
Για ανάκτηση της εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων.
Για θεσμικό και δημοκρατικό μετασχηματισμό του πολιτικού συστήματος.
Στόχος μας, για πρώτη φορά, κυβέρνηση της Αριστεράς, κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ .
Η ελπίδα έρχεται.
Η Ελλάδα προχωράει.
Η Ευρώπη αλλάζει.
Ζητάμε την μέγιστη δυνατή λαϊκή στήριξη, ζητάμε δυνατή λαϊκή πλειοψηφία.
Ζητάμε από τους πολίτες της Κέρκυρας, όπως και τον Μάη, έτσι και στις 25 Γενάρη να μας αναδείξουν πρώτη δύναμη, ακόμη πιο δυναμικά, ακόμη πιο αποφασιστικά, με ακόμη μεγαλύτερη διαφορά.
Καλούμε όλους και όλες να συμβάλουν κάθε μέρα παντού στο στόχο αυτό.
Να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, το ψηφοδέλτιο της ελπίδας και της νίκης, τους υποψήφιους που σήμερα επίσημα παρουσιάζουμε στην κερκυραϊκή κοινωνία.

Σύντομα βιογραφικά των υποψηφίων

Βάκη Φωτεινή του Γεωργίου
 
Επίκουρη καθηγήτρια Φιλοσοφίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Συγγραφέας μελετών και άρθρων σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Φιλοσοφικής Σχολής Αριστοτελείου και Γραμματέας του Συλλόγου Διδασκόντων Ιονίου Πανεπιστημίου. Eίναι μέλος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς». Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Ιονίων Νήσων (2014) με τον συνδυασμό του Θεόδωρου Γαλιατσάτου ΑΝΑΣΑ.

Παυλίδης Κωνσταντίνος του Κωνσταντίνου

Ελεύθερος επαγγελματίας.
 
Απόφοιτος ΑΣΟΕΕ. Υπήρξε μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και της ΕΦΕΕ. Διετέλεσε πρόεδρος της αναπτυξιακής επιχείρησης του Δήμου Θιναλίων, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Διοίκησης, Οικονομικών, καθώς και αναπληρωτής Δημάρχου διαδοχικά την περίοδο 2003-2010. Σήμερα Αντιδήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας και αναπληρωτής Δημάρχου. Μέλος του Νομαρχιακού Συντονιστικού Οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας. Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2009.

Ραιδεστινός Γεώργιος του Σάββα

Μαθηματικός, καθηγητής Πληροφορικής.
 
Διετέλεσε συντονιστής της ΝΕ Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι σήμερα μέλος της Γραμματείας. Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2009 και του 2012. Διετέλεσε πρόεδρος, αντιπρόεδρος και γραμματέας της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, γραμματέας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας. Σήμερα Δημοτικός Σύμβουλος Κέρκυρας, Αντιδήμαρχος Πόλης και Φαιάκων και αναπληρωτής Δημάρχου.

Σαμοΐλης Στέφανος του Κωνσταντίνου-Νικολάου

Αρχιτέκτων-μηχανικός, μέλος του ΤΕΕ.
 
Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Κέρκυρας (2011-12).
Είναι Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ, μέλος των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών: Οικονομικών Υποθέσεων, Περιφερειών, Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών, Απολογισμού του γενικού ισολογισμού του κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του προϋπολογισμού, των επιτροπών φιλίας Ελλάδας-Κίνας και Ελλάδας-Αργεντινής, των ΕΕΚΕ Οικονομικών και Τουρισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τόμπρος Αναστάσιος (Τάσος) του Εμμανουήλ

Δάσκαλος.
 
Μέλος της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας. Έχει διατελέσει μέλος της ΝΕ και του ΝΓ του ΚΚΕ, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Γραμματέας της ΝΕ Κέρκυρας του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ. Υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2004. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγίου Γεωργίου, Γραμματέας του Συνδέσμου Υδάτινων Πόρων, Πρόεδρος Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, Πρόεδρος περιβαλλοντικής οργάνωσης ΕΜΠΟΛΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου