Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Στρατηγικό πρόγραμμα για τον τουρισμό, αναπροσανατολισμός του τουριστικού προτύπου.

ΣΥΡΙΖΑ: Στρατηγικό πρόγραμμα για τον τουρισμό, αναπροσανατολισμός του τουριστικού προτύπου.
Πλήρης διαφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τις θέσεις και προτάσεις του ΣΕΤΕ.

Κέρκυρα, 02/09/2014

Συναντήσεις με κοινωνικούς εταίρους και επαγγελματικές οργανώσεις πραγματοποιεί ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.
 
Στα πλαίσια των συναντήσεων αυτών, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1/9 συνάντηση με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Στην συνάντηση τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πλαισίωνε κλιμάκιο στελεχών του τομέα τουρισμού και βουλευτών, στο οποίο συμμετείχε και ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης.
 
Στη συνάντηση καταγράφηκε η πλήρης διαφωνία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τις θέσεις και προτάσεις του ΣΕΤΕ. Από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, επισημάνθηκε ότι η αύξηση του τουρισμού θα έπρεπε να συνδέεται επαρκώς με τη διάχυση του τουριστικού εισοδήματος στην πραγματική οικονομία, με την προστασία των εργασιακών σχέσεων και την αξιοπρεπώς αμειβόμενη απασχόληση, καθώς και με την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη της τοπικής παραγωγής.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ειδικότερα της απασχόλησης και των αμοιβών τους, και τη σύνδεση της παροχής τουριστικών υπηρεσιών με τις τοπικές οικονομίες και την τοπική παραγωγή. Άλλωστε, ο χώρος της εστίασης και των καταλυμάτων αποτελεί κατά παράδοση βασική πηγή αδήλωτης εργασίας και εργασιακής εκμετάλλευσης, οι δε ξενοδόχοι δεν αγοράζουν ελληνικά, αγοράζουν όσο πιο φθηνά γίνεται.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει το τουριστικό μοντέλο του «all inclusive» και των πεντάστερων ξενοδοχειακών μονάδων που, με τις τιμές τους, αποκλείουν τον μέσο πολίτη και τη μέση οικογένεια, ενώ μαζικοποιείται η απασχόληση μαθητευόμενων (και άρα χαμηλότερα αμειβόμενων) στα ξενοδοχεία.
 
Στο στρατηγικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τον τουρισμό, τίθεται ως προτεραιότητα ο αναπροσανατολισμός του τουριστικού προτύπου, με κορμό την μικρή και μεσαία επιχείρηση, με αναβαθμισμένες υπηρεσίες και προσιτές τιμές για τον μέσο πολίτη και την μέση οικογένεια, με σεβασμό στο φυσικό, ιστορικό και πολιτισμικό περιβάλλον.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε επίσης την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου