Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Η δική μας «κόκκινη γραμμή», είναι οι αγώνες του λαού για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων.

Η δική μας «κόκκινη γραμμή», είναι οι αγώνες του λαού για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων.

Κέρκυρα, 04/09/2014

Κλείνει σήμερα ο κύκλος των «σκληρών διαπραγματεύσεων» της μνημονιακής κυβέρνησης με την τρόικα, εις Παρισίους. «Μηδέν εις το πηλίκο» το αποτέλεσμα, απολύτως προδιαγεγραμμένο. Με αυτή την κυβέρνηση, στο τέλος αυτοί που πάντα κερδίζουν είναι οι γερμανοί και η τρόικα.


Επέβαλαν για μια ακόμη φορά την συμμόρφωση στις μνημονιακές δεσμεύσεις για την οικονομία, για τις εργασιακές σχέσεις και για τα κοινωνικά προβλήματα. Δεσμεύσεις καταστροφικές για τον λαό και την χώρα. Επιβεβαίωσαν και «επικαιροποίησαν» την συνέχιση της μνημονιακής πολιτικής, που καταστρέφει την κοινωνία και την οικονομία.

Η  κυβέρνηση προσήλθε με την εξ’ αρχής ομολογία του κ. Χαρδούβελη ότι «δεν βάζει κόκκινες γραμμές». Ο υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε την πολιτική γύμνια μιας κυβέρνησης ομήρου στις απαιτήσεις των δανειστών, από την οποία ο ελληνικός λαός έχει να περιμένει μόνο νέες θυσίες.

Καμία από τις μνημονιακές κυβερνήσεις δεν ήθελε και δεν έβαλε ποτέ κόκκινες γραμμές, ούτε διαπραγματεύτηκε επί της ουσίας. Όλα τα υπόλοιπα, περί μεγάλης διαπραγμάτευσης, περί διεκδικήσεων, περί ελαφρύνσεων, περί τέλους των μνημονίων, είναι μια μεγάλη επιχείρηση εξαπάτησης της ελληνικής κοινωνίας. Είναι λόγια για εσωτερική κατανάλωση που δεν πείθουν πλέον κανέναν.

Η μόνη απάντηση, είναι οι αγώνες του λαού για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών των μνημονίων.

Η μεγάλη διαδήλωση των κινημάτων, των εργαζομένων και των κοινωνικών φορέων, το Σάββατο 6/9 στην Θεσσαλονίκη, μπορεί να είναι αφετηρία αντίστασης και ελπίδας. Γιατί μόνο η ίδια η κοινωνία μπορεί να φέρει την ελπίδα ξανά. Μέσα από τις κινητοποιήσεις, αλλά και μέσα από την κοινωνική διαβούλευση για την εναλλακτική προγραμματική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, για την έξοδο από την κρίση, για την κοινωνική σωτήρια.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου