Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι εργάτες και καθαρίστριες του Διεθνούς Αερολιμένα Κέρκυρας.

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι εργάτες και καθαρίστριες του Διεθνούς Αερολιμένα Κέρκυρας.
Αναφορά του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη προς το Υπουργείο Εργασίας.

Κέρκυρα, 02/09/2014

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης κατέθεσε ως  Αναφορά προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, την Αίτηση-Καταγγελία του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κέρκυρας, με θέμα την αδικία που συντελείται εις βάρος των εργαζομένων στην “Μ. Βραχλιώτης κ ΣΙΑ ΕΕ”.

Η εν λόγω εταιρεία, η οποία έχει αναλάβει ως ανάδοχος το έργο καθαρισμού του διεθνούς αερολιμένα Κέρκυρας, οφείλει σε εργαζόμενους (καθαρίστριες και εργάτες) δεδουλευμένες αποδοχές από τον Ιούνιο του 2013 έως τον Ιούνιο του 2014.

Η εταιρία, με έγγραφη εξήγησή της προς το Υπ. Εργασίας [22-07-14], αναγνωρίζει την οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών, ύψους 58.000 ευρώ, για έργο που ήδη εκτελέστηκε. Αναφέρει όμως, ότι η μη καταβολή των δεδουλευμένων, οφείλεται στην εκ μέρους της ΥΠΑ μη εξόφληση του εργολαβικού ανταλλάγματος για τον καθαρισμό του αεροδρομίου.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι, σε κάθε περίπτωση, είτε ευθύνεται η ΥΠΑ είτε η ανάδοχος εταιρία, οι εργαζόμενοι πρέπει άμεσα να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα τους, διότι στην αντίθετη περίπτωση θα συνιστά κατάφωρο εμπαιγμό και ευθεία καταδυνάστευση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Ο Στέφανος Σαμοΐλης ζητά από το Υπουργείο να καταλογιστούν οι ευθύνες  και να διευθετηθεί άμεσα το θέμα. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζητά επίσης να γίνει δεκτό το αίτημα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας για την κατά προτεραιότητα αποδέσμευση των χρημάτων που αφορούν στη μισθοδοσία του απασχοληθέντος προσωπικού, ανεξάρτητα των λοιπών διαφορών από τη σύμβαση ανάθεσης του έργου.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου