Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Διοίκηση και Υφυπουργός να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το κλείσιμο του ΕΑΚΚ.

Διοίκηση και Υφυπουργός να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το κλείσιμο του ΕΑΚΚ.

Κέρκυρα, 04/09/2014

Η ελληνική πολιτεία και η σημερινή κυβέρνηση, οφείλουν να αντιληφθούν ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμική αξία που υπερβαίνει τις πολιτικές ή οικονομικές μικρότητες.

Αν ο υφυπουργός Αθλητισμού και η Διοίκηση του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας (ΕΑΚΚ) νομίζουν ότι, κλείνοντας το σημαντικότερο κύτταρο αθλητισμού στο νομό μας, ασκούν ουσιαστική πολιτική στον τόπο, τότε θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αναλάβουν και τις ευρύτερες κοινωνικές συνέπειες των πράξεών τους.

Θεωρούμε αδιανόητη την χρονίζουσα ολιγωρία τόσο της Διοίκησης όσο και του υφυπουργού Αθλητισμού.

Τους έχει δοθεί πολλάκις η δυνατότητα, να μην επικυρώσουν τη συγκεκριμένη πολιτική τεχνητής υποβάθμισης του ΕΑΚΚ και να μην επικυρώσουν τις εφαρμοστικές πολιτικές των μνημονίων.

Αν σήμερα αδυνατούν να συγκεράσουν το θεσμικό έργο διαχείρισης που τους ανατέθηκε με τη μνημονιακή πολιτική που υπηρετούν, ας παραιτηθούν και ας ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε ό,τι καταδυναστεύει όχι μόνο τον αθλητισμό στην Κέρκυρα, αλλά και το δικαίωμά μας στην αξιοπρεπή ζωή.

Δεν μπορούν με άλλα λόγια, αμφότεροι, να πατούν σε δυο βάρκες και ετεροχρονισμένα να διαμαρτύρονται για τα αδιέξοδα της πολιτική που ανενδοίαστα συνυπογράφουν.

Επιτέλους να  βρουν το θάρρος να πληρώσουν το τίμημα των επιλογών τους.

Φτάνει πια. Κανείς δεν δικαιούται να παίζει με το μέλλον της νέας γενιάς και το κοινωνικό της δικαίωμα στον ελεύθερο και δημόσιο αθλητισμό.          

Στέφανος Σαμοΐλης
βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου