Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Χρέωσαν τους Κερκυραίους με διπλό χαράτσι, θα τους χρεώσουν και με διπλό ΕΝΦΙΑ;

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη
Χρέωσαν τους Κερκυραίους με διπλό χαράτσι, θα τους χρεώσουν και με διπλό ΕΝΦΙΑ;
Αρνούνται να κατανοήσουν το πρόβλημα οι κ.κ. Δένδιας και Γκερέκου.

Κέρκυρα, 09/08/2014

Επικριτικός για την άρνηση των δύο κυβερνητικών βουλευτών της Κέρκυρας, υπουργών Ν. Δένδια και Ά. Γκερέκου, να στηρίξουν με την ψήφο τους την Τροπολογία για τον ΕΕΤΑ που ο ίδιος κατέθεσε στη Βουλή στο πλαίσιο του Πολυνομοσχεδίου, εξέφρασε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης την Παρασκευή 8/8.

Η συγκεκριμένη τροπολογία, την οποία ο βουλευτής είχε  καλέσει δημοσίως τους κ.κ. Δένδια και Γκερέκου να υπερψηφίσουν, αφορούσε στην οριστική εκκαθάριση του υπέρμετρα επιβαρυμένου ΕΕΤΑ λόγω εσφαλμένων συντελεστών στην Κέρκυρα.

Ο Στέφανος Σαμοΐλης επεσήμανε τον κίνδυνο, εφόσον η κυβέρνηση αρνείται την οριστική διόρθωση, τα ίδια λάθη με τις τιμές ζώνης να επαναλήφθηκαν και στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, με συνέπεια να συνεχιστεί το υπερκοστολογημένο (διπλό) χαράτσι σε πολλά ακίνητα στην Κέρκυρα, κυρίως σε αγροτικές περιοχές του νησιού.

«Η Κυβέρνηση δε φαίνεται να κατανοεί το πρόβλημα», ανέφερε ο βουλευτής, «καθώς μόνος στόχος της παραμένει ο εισπρακτικός. Ομοίως, μοιάζουν να μην επιθυμούν να κατανοήσουν το πρόβλημα και οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές της Κέρκυρας, ο υπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Ν. Δένδιας και η υφυπουργός Πολιτισμού Ά. Γκερέκου, παρά το γεγονός ότι, σε περίοδο έντονης οικονομικής κρίσης, αδίκως ο Κερκυραίος φορολογούμενος πολίτης πληρώνει διπλάσιο φόρο.»

ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Αναφερόμενος στη δυσβάσταχτη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, ο Στέφανος Σαμοΐλης δήλωσε επιπλέον:

«Μέχρι το Δεκέμβρη, εκτός απ’ τον ΕΝΦΙΑ, οι Έλληνες πολίτες επιβαρύνονται με μια δυσβάσταχτη και αδιάκοπη φοροεπιδρομή (φόρος αλληλεγγύης, φόρος επιτηδεύματος, φόρος εισοδήματος, τέλη κυκλοφορίας κ.ο.κ.). Ανέφερα και στη Βουλή, στο πλαίσιο κατάθεσης της Τροπολογίας, ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα “χαράτσια”. Δεν πρόκειται ούτε για ορθή αναπτυξιακή τακτική, ούτε πρόκειται να λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι το έλλειμμα και το χρέος της χώρας μας μεγαλώνουν. Μοιάζει σαν να κουβαλάμε νερό με το… καλάθι. Το Πολυνομοσχέδιο είναι ένα από τα πολλά χτυπήματα που έχουν δεχτεί η δημόσια διοίκηση και, γενικότερα, η οικονομία και η ανάπτυξη στη χώρα. Πρόκειται για ένα καταστροφικό Πολυνομοσχέδιο για τις δημόσιες δομές, παρέχοντας όλα τα δικαιώματα στους ιδιώτες (αιγιαλός, δάση), με τρόπο απαξιωτικό για το ελληνικό δημόσιο. Αυτή η τακτική της κυβέρνησης θα οδηγήσει σε περαιτέρω προβλήματα στην ανάπτυξη της χώρας και στις κοινωνικές παροχές (οικονομία, υγεία, παιδεία). Το Πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει, επίσης, μία σειρά άρθρων σχετικά με το “πόθεν έσχες”. Μας βρίσκει αντίθετους το γεγονός στην Επιτροπή για το “πόθεν έσχες” δεν προβλέπεται πια η συμμετοχή εκπροσώπων των πολιτικών κομμάτων, γεγονός που αποτελεί απαξίωση του ίδιου του πολιτικού μας συστήματος. Ως ΣΥΡΙΖΑ, διαμαρτυρόμαστε έντονα και για το γεγονός ότι συνολικά 7 σοβαρά νομοσχέδια κατατέθηκαν στα θερινά τμήματα, μια που έκλεισαν εσπευσμένα τη Βουλή ένα μήνα νωρίτερα, στις 5 Ιουνίου, γεγονός που χαρακτηρίζει την πρόθεση και την τακτική της κυβέρνησης.»

Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε επίσης στην προωθούμενη εκποίηση του Αεροδρομίου της Κέρκυρας, το οποίο βρίσκεται στην πρώτη από τις δύο ομάδες των προς ‘‘αξιοποίηση’’ συνολικά 21 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, κι ενώ βρισκόμαστε στη β’ φάση της δεσμευτικής προσφοράς των ιδιωτών επενδυτών.

«Η παραχώρηση των αεροδρομίων της χώρας σε ιδιωτικά συμφέροντα υποσκάπτει την ανάπτυξή της. Η σύμβαση παραχώρησης υπογράφεται για 30(+10) χρόνια, διάστημα για το οποίο ο ανάδοχος καλείται να επενδύσει ποσό ύψους μόλις 220 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που μόνο το Αεροδρόμιο της Κέρκυρας αποφέρει καθαρές ετήσιες εισπράξεις 25 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για απαξίωση των αναπτυξιακών εργαλείων που έχει στα χέρια του το κράτος. Νομίζω ότι εμείς οι Κερκυραίοι πρέπει να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας ενάντια στο ξεπούλημα του Αεροδρομίου μας, όπως αυτό μεθοδεύεται από την κυβέρνηση. Το επόμενο διάστημα, τόσο ως ΣΥΡΙΖΑ όσο και προσωπικά ως βουλευτής, θα διοργανώσουμε εκδήλωση προκειμένου να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στο ξεπούλημα που επιχειρείται».

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου