Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Η επίσκεψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Κέρκυρα.

Η επίσκεψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Κέρκυρα.
Συνάντηση με φορείς και συνέντευξη τύπου.

Κέρκυρα, 04/08/2014

Στην Κέρκυρα βρέθηκε τη Δευτέρα 4/8 ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ο οποίος, μαζί με το μέλος της ΚΕ του κόμματος Θεόδωρο Αζούδη, συναντήθηκε σε αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας με κοινωνικούς φορείς, με κινήματα του νομού και με αυτοδιοικητικούς. Ακολούθως, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης και αργά το απόγευμα μίλησε σε πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε η iskra gr, με θέμα: “Αριστερά, κεντροαριστερά και ανατροπή”.

Συνάντηση με φορείς και κινήματα της Κέρκυρας

Σε τρέχοντα πολιτικά και ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα επικεντρώθηκε η ευρεία συνάντηση που είχε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης με τους φορείς και με κινήματα της Κέρκυρας. Παρόντες ήταν εκπρόσωποι των κινημάτων κατά του ξεπουλήματος του Ίσσου, του Ερημίτη και του παλιού Ψυχιατρείου, των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, των απολυμένων σχολικών φυλάκων και των απολυμένων της ΕΡΑ Κέρκυρας, επίσης της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ και του Ενιαίου Σωματείου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, του Συλλόγου Εφοριακών και της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σημείωσε, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου: «Επρόκειτο για μία εξαιρετικής σημασίας συνάντηση και ανταλλαγή απόψεων, ιδιαίτερα χρήσιμη για το ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αντιληφθούμε καλύτερα -και σε κεντρικό επίπεδο- τα προβλήματα της Πόλης και του Νομού της Κέρκυρας, τα οποία είναι τεράστια και εκρηκτικά».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη ριζική αντίθεση του κόμματος σε κάθε εκποίηση δημόσιας περιουσίας, διαδικασία η οποία προωθείται από την κυβέρνηση και στην Κέρκυρα παίρνει τη μορφή “χιονοστιβάδας”. «Η Κέρκυρα δε χρειάζεται να ξεπουλήσει σε ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα τα φυσικά της τοπία. Αν αυτό συμβεί, θα ακολουθήσει καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, αλλά και της προοπτικής του νησιού. Αυτό που χρειάζεται σήμερα η Κέρκυρα δεν είναι το ξεπούλημα της δημόσιας γης αλλά, αντίθετα, η στήριξή τους ως δημόσιων αγαθών και η αναβάθμισή τους, ώστε να παίξουν κεντρικό ρόλο σε μια νέα αναπτυξιακή προσπάθεια που πρέπει να αναληφθεί στο Νομό, η οποία μπορεί να επιφέρει και εισοδήματα, και απασχόληση για τους Κερκυραίους, ιδιαίτερα για τη νεολαία η οποία όλο και περισσότερο παίρνει το δρόμο της ξενιτιάς για να επιβιώσει».

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε τις απολύσεις των σχολικών φυλάκων και των καθαριστριών, τις οποίες χαρακτήρισε αδικαιολόγητες και βάρβαρες, καθώς και τις απολύσεις καθηγητών τεχνικής εκπαίδευσης.

Καταγγελτικός στάθηκε και απέναντι στο νέο σύστημα “αξιολόγησης” που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνησης, το οποίο, όπως είπε, θα προσφέρει εφεδρικό στρατό για διαθεσιμότητα και απολύσεις. Τόνισε, μάλιστα, ότι «αυτή η αξιολόγηση δεν μπορεί να μεταρρυθμιστεί και θα πρέπει να καταργηθεί, κατεύθυνση στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ θα παλέψει».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και σε ζητήματα της επικαιρότητας.

Νέα οικονομική και εξωτερική πολιτική
 «Το μπλοκ ΗΠΑ και κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ έχει, άμεσα ή έμμεσα, θέσει σε κίνηση ένα ιδιόμορφο πόλεμο που διεξάγεται κατά περίπτωση με στρατιωτικά (Ουκρανία, Γάζα, Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη…) και οικονομικά μέσα (Νότια Ευρώπη, Λατινική Αμερική, ζώνες Αφρικής…) και συχνά και με τα δύο μαζί. Είναι πολλές οι ενδείξεις ότι αυτός ο υπό εξέλιξη ιδιόμορφος πόλεμος γυρίζει μπούμερανγκ γι’ αυτούς τους πολιτικούς και χρηματιστικούς κύκλους που τον διεξάγουν και τον κλιμακώνουν με τόση αλαζονεία. Η Ελλάδα, κάτω από αυτές τις δραματικές εξελίξεις, ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή μας, χρειάζεται κατεπειγόντως όχι μόνο μία νέα αντιμνημονιακή προοδευτική πολιτική αλλά και μια νέα θαρραλέα, ανεξάρτητη και ενεργό εξωτερική πολιτική, που θα αμφισβητήσει σε βάθος παραδοσιακά δόγματα και μηχανισμούς εξάρτησης και θα αναζητήσει νέες ισορροπίες ασφάλειας, σταθερότητας και βιώσιμων οικονομικών σχέσεων».

Το φθινόπωρο περίοδος ραγδαίων κινηματικών και πολιτικών εξελίξεων
«Όλα δείχνουν ότι το φθινόπωρο θα είναι μία περίοδος όπου πρόκειται να οξυνθούν στο έπακρο όλες οι αντιφάσεις και τα αδιέξοδα της κυβερνητικής πολιτικής. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να αντέξει την ανεξέλεγκτη, κλιμακούμενη και πρωτοφανή φοροεπιδρομή, που μόνο για το χαράτσι στα ακίνητα αντιπροσωπεύει περίπου 4 δις ευρώ. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ανεχθεί, δίπλα στη φοροεξόντωση, το ξεσπίτωμα εξαιτίας των ''κόκκινων δανείων'' και το λουκέτο σε δεκάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ούτε τη νέα επερχόμενη κατεδάφιση  μισθών και του ασφαλιστικού συστήματος. Γι’ αυτό το ερχόμενο φθινόπωρο, με πρώτο ορόσημο τη ΔΕΘ, θα είναι περίοδος μεγάλων, ραγδαίων και ανατρεπτικών κινηματικών και πολιτικών εξελίξεων που πιθανόν να επισπεύσουν και τις εκλογές. Πολύ περισσότερο, μάλιστα, που το όνειρο της κυβέρνησης για 180 βουλευτές προς εκλογή του Προέδρου εξελίσσεται για την ίδια σε εφιάλτη».

Μέγα σκάνδαλο σε έναν εικονικό κοινοβουλευτισμό
«Η αυγουστιάτικη (ν)τροπολογία με τα δώρα στους μεγαλοκαναλάρχες που κατέθεσε άρον-άρον η κυβέρνηση, σε άσχετο νομοσχέδιο, χωρίς καν να δώσει περιθώριο στο Γενικό Λογιστήριο να συντάξει έκθεση οικονομικών αποτελεσμάτων,  συνιστά μέγα σκάνδαλο και μείζονα αντιδημοκρατική εκτροπή που κατακουρελιάζει τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα. Ζούμε από καιρό σε έναν εικονικό κοινοβουλευτισμό και σε μία θνήσκουσα Δημοκρατία των συμφερόντων εναντίον του λαού».

Αριστερά και όχι κεντροαριστερά σε οποιαδήποτε παραλλαγή
«Η  Κεντροαριστερά δεν είναι ολίγον Αριστερά, αλλά η άλλη εύηχη ονομασία και η  ομπρέλα της σύγχρονης μεταλλαγμένης σοσιαλδημοκρατίας, σε όλες τις παραλλαγές της. Η Κεντροαριστερά είναι στην ουσία η ομπρέλα του ΠΑΣΟΚ και όλων των δορυφόρων και συγγενών του δυνάμεων. Η Αριστερά όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με τη λεγόμενη Κεντροαριστερά, αλλά μόνο σε ισχυρή ιδεολογικοπολιτική αντιπαράθεση μαζί της μπορεί να ανοίξει δρόμους ηγεμονίας και να υπηρετήσει με συνέπεια τον τόπο και το λαό, σε μία προοδευτική και σοσιαλιστική προοπτική.
Η Αριστερά δεν έχει ανάγκη τα δεκανίκια της λεγόμενης Κεντροαριστεράς, στην οποιαδήποτε παραλλαγή της, προκειμένου να αναπτύξει μια νέα πολιτική και εκλογική δυναμική που μπορεί να καταστεί και γνήσια πλειοψηφική.
Αντίθετα, όποτε η Αριστερά ζήτησε δεκανίκια συνεργασίας στη λεγόμενη Κεντροαριστερά, ή έδωσε δεκανίκια στήριξης στο λεγόμενο “κέντρο” και στη λεγόμενη “κεντροαριστερά”, αυτοπαγιδεύτηκε, και μαζί της παγιδεύτηκε ο τόπος σε βαθιά συντηρητικές και αντιδημοκρατικές εξελίξεις. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε πολύ περισσότερο μια συμπαραταγμένη Αριστερά έχουν ταβάνι και όριο στην πολιτική και εκλογική δυναμική τους.
Η Αριστερά, με τον ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μεγάλο ενωτικό και ριζοσπαστικό ρόλο, είναι η μόνη παράταξη που μπορεί να ανατρέψει κοινωνικούς συσχετισμούς, κερδίζοντας και ενώνοντας το λαό σε ένα προοδευτικό πρόγραμμα επιβίωσης, διεξόδου, ανόρθωσης και αναγέννησης.
Γι’ αυτό σήμερα είναι ζωτικά επίκαιρη και υπ’ αριθμόν μία επείγουσα, ανατρεπτική πρόκληση, η συνεργασία όλης της Αριστεράς και η συνάντησή της σε ένα ευρύ μέτωπο με όσες δυνάμεις δεν έχουν ευθύνη για νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές και μπορούν να χειραφετηθούν, ριζοσπαστικοποιούμενες, από τις σοσιαλδημοκρατικές και συστημικές αυταπάτες».

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου