Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Συντριπτικό μήνυμα ανατροπής, δυνατό μήνυμα ελπίδας.

Συντριπτικό μήνυμα ανατροπής, δυνατό μήνυμα ελπίδας.

18/09/2013

Ένα μεγάλο απεργιακό κύμα φουντώνει και δίνει μήνυμα ανατροπής. Στέλνει δυνατό μήνυμα ελπίδας.

Η καθολική συμμετοχή στην απεργία των εκπαιδευτικών φτάνει στο 90% σε όλη την Ελλάδα. Η μεγάλη αποφασιστικότητα, η μαζική συμμετοχή στις συνελεύσεις και στην απεργία, κονιορτοποίησε όλες τις προσδοκίες της κυβέρνησης και όλου του μνημονιακού μπλοκ.

Το απεργιακό "τσουνάμι" επεκτείνεται σε όλους τους κλάδους του δημόσιου. Επεκτείνεται σε όλο και περισσότερους τομείς και του ιδιωτικού τομέα. Στην Κέρκυρα, σήμερα Τετάρτη 18/9, με την 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου, νεκρώνει και ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας.

Καθηγητές, δάσκαλοι, διοικητικοί υπάλληλοι και διδάσκοντες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, υγειονομικοί, υπάλληλοι σε φορείς και οργανισμούς του Δημοσίου κ.α. βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να αποτρέψουν τις απολύσεις-διαθεσιμότητες και να υπερασπιστούν τα κοινωνικά αγαθά, γνωρίζοντας ότι ένας τέτοιος στόχος, προϋποθέτει την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής και της συγκυβέρνησης που την εφαρμόζει.

Κλάδοι του ιδιωτικού τομέα μπαίνουν επίσης στον αγώνα για την ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής, που γι’ αυτούς σημαίνει ανεργία, μαύρη και ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, φοροκαταιγίδα, απελευθέρωση απολύσεων, περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, περικοπή των ήδη κατακρημνισμένων κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Το μήνυμα είναι συντριπτικό. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μαχητικά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Διεκδικούν αλλαγή πολιτικής, πράγμα που σημαίνει στην πράξη να φύγει αυτή η κυβέρνηση που καταστρέφει τον τόπο.

Όλα δείχνουν ότι η συνέχεια των αγώνων θα είναι ακόμα πιο ενωτική, πιο μαχητική, πιο μαζική. Η μεγάλη συντονισμένη απεργιακή δράση, οι μαχητικές κινητοποιήσεις μεγάλου πλήθους στους δρόμους, είναι βέβαιον ότι, όχι μόνο θα έχουν θετικά νικηφόρα αποτελέσματα όσον αφορά τα διεκδικούμενα αιτήματα, αλλά θα προκαλέσουν και ριζικές πολιτικές εξελίξεις.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου