Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Περιοδεία του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη στους Παξούς

Περιοδεία του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη στους Παξούς

Κέρκυρα, 10/09/2013

Με διήμερη περιοδεία στους Παξούς την Κυριακή 8 και Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη, ολοκλήρωσε ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης τον κύκλο των εκδηλώσεων για την παρουσίαση του Ανοιχτού Ετήσιου Απολογισμού της βουλευτικής του θητείας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε περιοδείες σε Γάιο, Λογγό, Λάκκα και Μαγαζιά. Επισκέφθηκε το Πυροσβεστικό κλιμάκιο και το Κέντρο Υγείας, ενώ είχε συνάντηση στο Δημαρχείο των Παξών με τον Δήμαρχο κο Μπογδάνο και τον Αντιδήμαρχο κο Κάγκα. Στη συνάντηση εκτέθηκαν τα βασικά προβλήματα του νησιού, τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στο θέμα της συγκοινωνιακής σύνδεσης, της ύδρευσης, και της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Δήμαρχος, η συγκοινωνιακή σύνδεση των Παξών με την Κέρκυρα και την Θεσπρωτία είναι προβληματική, κυρίως δε τους χειμερινούς μήνες το νησί βρίσκεται σε συγκοινωνιακή απομόνωση. Οι προσπάθειες αντιμετώπισης του θέματος επικεντρώνονται στη δρομολόγηση των υδροπλάνων και στις αναγκαίες παρεμβάσεις στα μικρά λιμάνια, ενώ γίνεται και προσπάθεια δρομολόγησης πλοίου μέσω εταιρείας «λαϊκής βάσης». Για το θέμα της ύδρευσης έχει γίνει σημαντική πρόοδος ως προς τη συγκέντρωση των υδάτων, εκκρεμεί όμως η εγκατάσταση των αναγκαίων μονάδων αφαλάτωσης. Για δε την αποκομιδή των απορριμμάτων, χρειάζεται η δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης, ώστε να σταματήσει η λειτουργία του ΧΑΔΑ.

Ο Στέφανος Σαμοΐλης αναφέρθηκε σε επανειλημμένες ερωτήσεις και παρεμβάσεις που έχει πραγματοποιήσει για τα συγκεκριμένα θέματα και δεσμεύτηκε για περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπισή τους.

Την Δευτέρα 9 Σεπτέμβρη το απόγευμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ανοιχτή συγκέντρωση και ομιλία στην κεντρική πλατεία του Γαΐου. Ήταν μια επιτυχημένη και ενδιαφέρουσα εκδήλωση, με πολύ καλή συμμετοχή των κατοίκων και ζωντανό διάλογο. Οι παρευρισκόμενοι, με ερωτήσεις και παρεμβάσεις τους, εξέφρασαν την αγωνία τους για τις εφαρμοζόμενες μνημονιακές πολιτικές, για την οικονομική κατάσταση, την ανεργία, τα χαράτσια, την εκποίηση του δημόσιου πλούτου. Εξέφρασαν την αντίθεσή τους στον αυταρχισμό της μνημονιακής συγκυβέρνησης, στην απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών, αλλά και στα «σενάρια πολέμου» τα οποία απειλούν την περιοχή μας.

Κοινός τόπος ήταν το συμπέρασμα ότι χρειάζεται πολιτική ανατροπή, κατάργηση των μνημονίων και των μνημονιακών μέτρων, χρειάζεται μια άλλη πορεία για τον τόπο, με αριστερή κυβέρνηση, σε φιλολαϊκή και αναπτυξιακή κατεύθυνση.

«Τα μνημονιακά τους προγράμματα δεν βγαίνουν, η πολιτική αυτή βαθαίνει την κρίση και μετατρέπει την Ελλάδα σε αποικία χρέους. Αυτή η κυβέρνηση είναι καταστροφική για τον τόπο. Πρέπει να φύγουν τώρα, πρέπει να τους ανατρέψουμε, με τη λαϊκή κινητοποίηση, με τη συμμετοχή του λαού, με την ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη συνεργασία των αριστερών, δημοκρατικών, αντιμνημονιακών δυνάμεων, με αριστερή κυβέρνηση» ήταν το κάλεσμα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο κλείσιμο της ομιλίας του.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου