Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Έως πότε θα αδιαφορεί η κυβέρνηση για τη διάλυση της τοπικής κοινωνίας;

Έως πότε θα αδιαφορεί η κυβέρνηση για τη διάλυση της τοπικής κοινωνίας;
3 ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη

Κέρκυρα, 19/12/2014

Έχοντας ως δεδομένη την αδιαφορία και απαξιωτική στάση της κυβέρνησης, τόσο ως προς τις διαδικασίες κοινοβουλευτικού ελέγχου, όσο και ως προς την επίλυση των σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης κατέθεσε σήμερα 3 ακόμη Ερωτήσεις στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, που αναφέρονται σε σοβαρά τοπικά προβλήματα και καταδεικνύουν, μεταξύ πολλών άλλων, την κυβερνητική αδιαφορία για την εικόνα διάλυσης της τοπικής κοινωνίας.

Υπολειτουργεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας

Η πρώτη Ερώτηση, προς τον Υπουργό Υγείας, αφορά την κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία έχει περιέλθει η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας που υπολειτουργεί. Ζητούμε την άμεση αποδοχή του αιτήματος του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας για την προκήρυξη 2 θέσεων κλάδου Ιατρών ΕΣΥ ειδικότητας Νεφρολόγου για την ΜΤΝ στο βαθμό του Διευθυντή και του Επιμελητή 'Α αντίστοιχα. Υπενθυμίζουμε ότι το Οργανόγραμμα του ΓΝΚ προβλέπει κανονικά τέσσερις θέσεις Ειδικότητας Νεφρολόγου και αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο μία.

Κίνδυνος κατάργησης της Ειδίκευσης Ισπανικής γλώσσας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Η δεύτερη Ερώτηση, προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, αφορά την απαξίωση και την κατάρρευση της Ειδίκευσης Ισπανικής του Τμήματος Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης & Διερμηνείας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Μετά τη δημοσίευση της Ανακοίνωσής μας, ουδεμία απάντηση ή δέσμευση λάβαμε δημόσια, τόσο από την Πρύτανη και το Συμβούλιο του Ιονίου όσο και από το Υπουργείο Παιδείας. Υπενθυμίζουμε ότι, λόγω απουσίας καθηγητών, οι μεν τριτοετείς και τεταρτοετείς φοιτητές κινδυνεύουν στην πράξη με διακοπή των σπουδών τους, οι δε επί πτυχίω φοιτητές κινδυνεύουν να μην φτάσουν ποτέ στην ορκωμοσία, αφού ο οδηγός σπουδών ορίζει ότι θα πρέπει να έχουν εξεταστεί επιτυχώς στα 52 μαθήματα της συγκεκριμένης Ειδίκευσης. Ζητούμε άμεση ανάληψη ευθυνών και προκήρυξη θέσεων διδασκόντων.

Απλήρωτοι οι εργαζόμενοι ως προσωπικό ασφάλειας πτήσεων του Αεροδρομίου.

Η τρίτη Ερώτηση, προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, αφορά το προσωπικό ασφάλειας πτήσεων του Αεροδρομίου της Κέρκυρας, στο οποίο δεν έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα. Η εργοδότρια ιδιωτική εταιρία BRINKS AVIATION επικαλείται οφειλές του δημοσίου και ειδικότερα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας προς αυτήν, ύψους 9,9 εκατομμυρίων ευρώ. Αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ίδιας Εταιρείας, σε ακόμη 5 διεθνή περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας. Η ΥΠΑ από την πλευρά της, επικαλείται αδικαιολόγητη ολιγωρία του Υπουργείου Οικονομικών. Ζητούμε την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Στέφανος Σαμοΐλης
Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου