Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Δεν θα επιτρέψουμε να θυσιαστεί το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη

Δεν θα επιτρέψουμε να θυσιαστεί το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας.
Παρέμβαση του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη σε δημόσια διαβούλευση για τον αιγιαλό, στον Βόλο.

Κέρκυρα, 30/07/2014

Ως εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, σε δημόσια διαβούλευση για τον αιγιαλό, η οποία διεξήχθη τη Δευτέρα 28/7 στο Δημαρχείο Βόλου, συμμετείχε ο βουλευτής Κέρκυρας και μέλος των Επιτροπών Τουρισμού και Οικονομικών του κόμματος Στέφανος Σαμοΐλης.

Την εκδήλωση, η οποία παρουσίασε μεγάλο ενδιαφέρον, διοργάνωσαν από κοινού οι Οργανώσεις Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ και της Κοινωνικής Συμφωνίας, ενώ συμμετείχαν τοπικοί επαγγελματικοί, συνδικαλιστικοί και κοινωνικοί φορείς, καθώς επίσης εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, αλλά και άλλων κομματικών οργανώσεων.

Οι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι δε θα επιτρέψουν η μαύρη τρύπα του χρέους να “καταπιεί” το φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον της χώρας, καυτηριάζοντας τη στάση της μνημονιακής συγκυβέρνησης που, στο όνομα της υποτιθέμενης “ανάπτυξης”, ετοιμάζεται να θυσιάσει το πολυτιμότερο κομμάτι της κοινόχρηστης δημόσιας γης, τον αιγιαλό και τις παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές.

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν την άποψη ότι το νομοσχέδιο για την “Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία αιγιαλού και παραλίας” αποσκοπεί στην πλήρη εμπορευματοποίηση, ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση εκτεταμένων παράκτιων περιοχών της χώρας.

Στην εισήγησή του, ο Στέφανος Σαμοΐλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι βασική αρχή για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως ο αιγιαλός και η παραλία αποτελούν δημόσιο κοινωνικό αγαθό και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Σημείωσε, μάλιστα, ότι, προκειμένου να ακυρωθούν τα σχέδια της συγκυβέρνησης, απαιτείται ενωτικός αγώνας που θα κινείται σε επίπεδο κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, σε κινηματικό επίπεδο και σε νομικό επίπεδο.

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής το οποίο προωθεί με σθένος η κυβέρνηση, ενώ ενημέρωσε τους παρισταμένους για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων στην Κέρκυρα και για τον αγώνα που δίνουν οι πολίτες και οι φορείς του νησιού για την αποτροπή τους.

Ο Στέφανος Σαμοΐλης χαρακτήρισε σημαντική την πρωτοβουλία που ανέλαβαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης. Τόνισε πως επρόκειτο για μια παραγωγική διαβούλευση, η οποία εκτίμησε πως θα πρέπει να συνεχιστεί και να επεκταθεί και σε άλλους νομούς, ώστε να υπάρξει συντονισμένη δράση κινημάτων και φορέων αντιμετώπισης του κυβερνητικού σχεδιασμού.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου