Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Νέες περικοπές στις συντάξεις, προς πλήρη αποδόμηση το ασφαλιστικό σύστημα.

Νέες περικοπές στις συντάξεις, προς πλήρη αποδόμηση το ασφαλιστικό σύστημα.
Δήλωση Διονύση Στραβοράβδη, εκπρόσωπου τύπου ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας
28/07/2014

Οι περικοπές των συντάξεων και οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, τα τέσσερα μνημονιακά χρόνια, έχουν μειώσει πάνω από 50% το εισόδημα των συνταξιούχων. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για πλήρη αποδόμηση του ασφαλιστικού συστήματος και μετατροπή της σύνταξης σε βοήθημα των 360€, προχωρά παράλληλα με νέες παροχές στο κεφάλαιο, απαλλαγές και μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών για τους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η συνταγή των περικοπών των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, της μείωσης των συντάξεων, της αύξησης των ορίων, της μείωσης των εισφορών και της μείωσης της χρηματοδότησης, μειώνει συνεχώς το βιοτικό επίπεδο των συνταξιούχων, μέσα στον φαύλο κύκλο των συνεχών μνημονιακών μέτρων.

Στην ακραία ταξική αυτή  πολιτική, προστέθηκαν δύο ακόμη πλήγματα, τον τελευταίο μήνα.

Από 1η Ιουλίου ισχύει η οριζόντια κατά 5,2% περικοπή των επικουρικών συντάξεων. Παράλληλα, ισχύει και «η ρήτρα μηδενικής κρατικής εγγύησης» των επικουρικών συντάξεων. Το κράτος αποσύρεται οριστικά από τη στήριξή τους. Δεν τις εγγυάται πλέον!

Από 1η Αυγούστου, πάνω από 1.000.000 συνταξιούχοι θα δούνε άλλη μία μείωση των συντάξεών τους, με το νέο τρόπο υπολογισμού της παρακράτησης φόρου, η οποία θα γίνεται πλέον με βάση το σύνολο της κύριας και της επικουρικής σύνταξης. Με πλήρη μάλιστα αναλγησία, το Υπουργείο Εργασίας, προσπαθεί να «τετραγωνίσει τον κύκλο», για να αποδείξει με διάφορα «μαγικά» ότι οι νέες πραγματικές μειώσεις του μηνιαίου εισοδήματος των συνταξιούχων, θα είναι «αυξήσεις»!

Η κυβέρνηση εμπαίζει τον λαό, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, λέγοντας ότι το Μνημόνιο τελειώνει. Τώρα μπαίνουμε στο βαθύ Μνημόνιο, της ολοκληρωτικής απαξίωσης των μισθών και συντάξεων και της τελικής αποδόμησης όσων απέμειναν από το Κοινωνικό κράτος.

Οι συνταξιούχοι, οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός, δεν πρόκειται να συναινέσουν στην καταστροφή της ζωής τους.  Θα σταματήσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για οριστική εκθεμελίωση της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης και των συντάξεων. Θα συμβάλουν, με τους αγώνες τους, στην ανατροπή της και στο άνοιγμα του δρόμου για την οικονομική και κοινωνική αναγέννηση της χώρας μας.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου