Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Ο Στέφανος Σαμοΐλης για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη
Ο Στέφανος Σαμοΐλης για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ:
Τα κοινωνικά κριτήρια των δημοσίων αγαθών,  μετατρέπονται σε κριτήρια μεγιστοποίησης του ιδιωτικού κέρδους σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας.

Κέρκυρα, 22/01/2014

Την Τρίτη 21-01-14, ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης συναντήθηκε με τους εργαζόμενους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ Κέρκυρας, με αφορμή τόσο τις απεργιακές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν οι εργαζόμενοι, όσο και την επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Οι εργαζόμενοι αναφέρθηκαν στα πάγια αιτήματα του κλάδου και τις σοβαρές επιπτώσεις που προκαλεί το καθεστώς απαξίωσης και υποστελέχωσης της εν λόγω Υπηρεσίας, πρόβλημα για το οποίο ο Στέφανος Σαμοΐλης έχει καταθέσει και σχετική ερώτηση.

Πέραν τούτου, ο διάλογος επικεντρώθηκε στη δρομολογούμενη μεθόδευση αποκρατικοποίησης του ΑΔΜΗΕ. Ο βουλευτής Κέρκυρας, επανέλαβε τη βασική θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο επικείμενος προς ψήφιση νόμος περί «Ρύθμισης θεμάτων της ΑΔΜΗΕ Α.Ε», αποτελεί μια από τις πιο καταστροφικές κυβερνητικές μνημονιακές δεσμεύσεις για τη χώρα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά, την ώρα που ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού αδυνατεί να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες του για πρόσβαση στον ηλεκτρισμό, η κυβέρνηση, τυφλωμένη από την νεοφιλελεύθερη μανία της, αντί να απαντήσει με πρωτοβουλίες κοινωνικής στήριξης των οικονομικά αδύναμων, προχωρά στην εκποίηση του ΑΔΜΗΕ στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Είναι αδιανόητο, τα κοινωνικά κριτήρια για ένα τόσο σημαντικό δημόσιο αγαθό, να μετατρέπονται σε κριτήρια μεγιστοποίησης του ιδιωτικού κέρδους σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας. Είναι αδιανόητο να έχουμε μια κυβέρνηση που, στο βωμό του μνημονίου, ανοίγει την κερκόπορτα σε περαιτέρω απολύσεις εργαζομένων, σε νέες αυξήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος, σε απαξίωση και εκποίηση νευραλγικών εθνικών υποδομών και πλούτου.

Όλες αυτές οι μεθοδεύσεις οι συνοδευόμενες από την παραπλανητική  ρητορεία των κυβερνητικών μηχανισμών, θα μας βρουν σθεναρά αντιμέτωπους, με αγώνες τόσο έξω στους δρόμους όσο και μέσα στην ελληνική βουλή.

Ο Στέφανος Σαμοΐλης ανακοίνωσε επίσης ότι επίκειται παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω τροπολογίας, για τη συνολική ρύθμιση των χρεών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αρκετές εκ των οποίων βρίσκονται στην Κέρκυρα και ήδη αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων.

Στέφανος Σαμοΐλης
Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου