Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Σε ομηρία χιλιάδες ανάπηροι συμπολίτες μας.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη

Σε ομηρία χιλιάδες ανάπηροι συμπολίτες μας, λόγω της καθυστέρησης των ΚΕ.Π.Α. να εφαρμόσουν την Υπουργική Απόφαση για τις 43 μη αναστρέψιμες  παθήσεις.

Κέρκυρα, 19/01/2014

Ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Σαμοΐλης μαζί με 40 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσαν Ερώτηση στη βουλή προς τους Υπουργούς Υγείας και Εργασίας, για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση της εφαρμογής της Υπουργικής Απόφασης [11321/οικ. 31102/1870, ΦΕΚ 2906/18-11-2013], για τις 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις, για τις οποίες οι ασφαλισμένοι δεν χρειάζεται να επαναξιολογηθούν από τις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕ.Π.Α..

Παρότι σε αυτή την λίστα των 43 παθήσεων διαπιστώνονται τόσο παραλείψεις πολλών μη αναστρέψιμων παθήσεων όσο και παραλείψεις σε κάποιες αναφερόμενες παθήσεις που εξαιρούν αναιτιολόγητα πολλούς πάσχοντες της ίδιας πάθησης, όπως επίσης, δεν έχει υπάρξει αντιστοίχιση των παθήσεων του Πίνακα με τα όσα αναφέρονται για τις παθήσεις στον Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας (Ε.Π.Π.Π.Α.), που είναι θεσμικά κατοχυρωμένος ως οδηγός για τις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕ.Π.Α. για την έκδοση των βεβαιώσεων αναπηρίας, η εν λόγω Υπουργική Απόφαση πρέπει άμεσα να εφαρμοστεί και να δρομολογηθεί η αντίστοιχη ρυθμιστική εγκύκλιος προς τα ΚΕ.Π.Α.. 

Το μόνο σίγουρο, είναι ότι η κατάσταση ομηρίας και ταλαιπωρίας χιλιάδων αναπήρων συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό, επιβεβαιώνοντας καθημερινά την κυβερνητική αναλγησία και αδιαφορία σε βάρος των πιο ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Η αδιαφορία από πλευράς των αρμοδίων Υπουργείων, είναι πέραν του δέοντος προκλητική.

Στέφανος Σαμοΐλης
Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου