Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Επίσκεψη Στέφανου Σαμοΐλη στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη
Επίσκεψη Στέφανου Σαμοΐλη στο Νοσοκομείο Κέρκυρας

Κέρκυρα, 04/01/2014

Το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας επισκέφθηκε την Παρασκευή 3/1 ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης.

Ο βουλευτής θέλησε, με την επίσκεψή του, να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους πάσχοντες συμπολίτες μας, αλλά και στο προσωπικό του Νοσοκομείου που μοχθεί, σε πολύ δύσκολες συνθήκες, να ανταποκριθεί στο κοινωνικό του έργο.

Οι ελλείψεις του Νοσοκομείου, τόσο σε υποδομές όσο και σε προσωπικό, είναι γνωστές, και η ανάγκη για την αντιμετώπισή τους επείγουσα. Η κερκυραϊκή κοινωνία, που βιώνει την απαράδεκτη αυτή κατάσταση, απαιτεί μέτρα για την δωρεάν, καθολική και ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας. Αντικρούει την άθλια επικοινωνιακή επιχείρηση του κ. υπουργού Υγείας, την στοχοποίηση, την κατασυκοφάντηση, τις πειθαρχικές διώξεις ενάντια στο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, και μάλιστα επιλεκτικά ενάντια σ’ εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και αγωνίζονται για την αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

Η «μεταρρύθμιση» που προωθεί ο κ. Γεωργιάδης στο χώρο της υγείας, στοχεύει ευθέως στην απορρύθμιση και διάλυση των δημόσιων δομών υγείας και στην προώθηση της ιδιωτικοποίησης. Ως καλωσόρισμα για το νέο έτος της «ανάπτυξης», η συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επέβαλε στους πολίτες τα νέα άθλια μνημονιακά μέτρα στην υγεία, τα χαράτσια των 25€ για κάθε εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο και του 1€ για κάθε συνταγή φαρμάκων. Απαράδεκτη και προκλητική η νέα αυτή οικονομική αφαίμαξη που καλούνται να υποστούν οι πολίτες, τη στιγμή που η ανεργία και η μείωση των εισοδημάτων τους έχει εξαντλήσει τις οικονομικές τους δυνατότητες, τη στιγμή επίσης που οργισμένοι παρακολουθούν το «πάρτι» με τους μεγάλους φοροφυγάδες, τις μίζες, τις λίστες, τα σκάνδαλα και τη διαφθορά που διαχρονικά δημιούργησαν τα κόμματα της μνημονιακής συγκυβέρνησης.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, για μια ακόμη φορά, τη δέσμευση του κόμματος για την άμεση κατάργηση κάθε μνημονιακού χαρατσιού που επιβλήθηκε στην υγεία. Η στήριξη και αναβάθμιση του δημόσιου συστήματος υγείας, η κάλυψη των ελλείψεων σε υποδομές και προσωπικό, η εξασφάλιση ελεύθερης και δωρεάν πρόσβασης όλων των πολιτών σε ένα δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό και αποτελεσματικό σύστημα υγείας και περίθαλψης, αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης της Αριστεράς.

Στέφανος Σαμοΐλης
Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου