Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση Στέφανου Σαμοΐλη με τον Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Τρεπεκλή.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη

Συνάντηση Στέφανου Σαμοΐλη με τον Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Τρεπεκλή.

Κέρκυρα, 21/01/2014

Τη Δευτέρα 20-01-14 ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Σαμοΐλης επισκέφτηκε το Δήμαρχο Κέρκυρας κ. Τρεπεκλή. Σκοπός της συνάντησης, ήταν η άμεση ενημέρωσή του για ζητήματα που απασχολούν τον τόπο και άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου και η συζήτηση γύρω από τα βασικά προβλήματα του νησιού που απασχολούν το ΣΥΡΙΖΑ και απαιτούν την άμεση παρέμβασή του στο κοινοβούλιο.

Βασικό θέμα της συνάντησης, ήταν η απαράδεκτη απόλυση των 34 εργαζομένων του Δήμου και των 24 εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ. Ο βουλευτής Κέρκυρας, ζήτησε από τον κ. Δήμαρχο την άμεση αντίδρασή του για τη μεθοδευμένη απαξίωση που συντελείται στο χώρο της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη δέσμευσή του ότι θα εξαντλήσει τα όρια πίεσης προς τα αρμόδια Υπουργεία, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων.

Σημαντικό επίσης ζήτημα, ήταν η υπόθεση που τον τελευταίο καιρό έχει απασχολήσει δυσάρεστα την κοινή γνώμη και σχετίζεται με την απομάκρυνση ενός ανήλικου τροφίμου από το  Ορφανοτροφείο Κέρκυρας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε επί τάπητος το πρόβλημα της συνολικής λειτουργίας των Αγαθοεργών και τόνισε πως δεν δικαιολογείται ένας τόσο σημαντικός θεσμός, όπως αυτός του Γηροκομείου και του Ορφανοτροφείου, να υποστελεχώνεται και να υπολειτουργεί. Θεωρεί απαράδεκτο, το Ορφανοτροφείο να λειτουργεί, τον τελευταίο καιρό, χωρίς ειδικό επιστημονικό προσωπικό που θα φροντίζει για τη ψυχική και πνευματική υγεία των παιδιών. Επίσης θεωρεί απαράδεκτο, να μην έχει φροντίσει κανείς έως τώρα να εξασφαλίσει τα απαραίτητα πιστοποιητικά νομιμοποίησης της παραμονής των αλλοδαπών τροφίμων.

Την πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση, έκλεισαν οι αμφότερες επισημάνσεις για τις εκκρεμότητες των διακρατικών προγραμμάτων στα οποία συμμετέχει τόσο ο Δήμος Κέρκυρας όσο και η ΠΙΝ, οι ειδικοί προβληματισμοί για την εξέλιξη των έργων υδροδότησης της Κέρκυρας (“Φράγματα”), όπως επίσης και για τα προβλήματα που προκύπτουν από την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των Πρεσβειών μας να εκδώσουν βίζα για τις χώρες της Ουκρανίας και Γεωργίας.

Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί να εντείνει την επικοινωνία του, τόσο με τον κ. Δήμαρχο όσο και με τον κ. Περιφερειάρχη, με στόχο τη συντονισμένη δράση –όπου είναι δυνατό– για την επίλυση των κοινών προβλημάτων της Κέρκυρας, αλλά και την πίεση που πρέπει να ασκηθεί από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, για μια σειρά προβλημάτων που οι ευθύνες της σημερινής Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αδιαμφισβήτητα μεγάλες.

Στέφανος Σαμοΐλης
Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου