Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Το θλιβερό ναυάγιο του κυβερνητικού «success story»

Το θλιβερό ναυάγιο του κυβερνητικού «success story»
Δηλώσεις του εκπρόσωπου τύπου της Ν.Ε. Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ
 
Κέρκυρα, 12/08/2013
Για πλήρες ναυάγιο του επικοινωνιακού κυβερνητικού «success story» έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας Διονύσης Στραβοράβδης, αναφερόμενος στο απόηχο του ταξιδίου του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, στην αναστολή της απαγόρευσης πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία, αλλά και στην απάνθρωπη πολιτική του «Ξένιου Δία» που οδήγησε στην εξέγερση των αλλοδαπών κρατουμένων στην Αμυγδαλέζα.
Συγκεκριμένα, ο Δ. Στραβοράβδης ανέφερε:
 
Το επικοινωνιακό «success story» της κυβέρνησης, ναυάγησε στις ΗΠΑ.
Η κυβέρνηση προσπάθησε να επενδύσει επικοινωνιακά στο ταξίδι στις ΗΠΑ, αλλά στην ουσία απέτυχε, γιατί ο κ. Σαμαράς ούτε ήθελε ούτε μπορούσε να ψελλίσει τίποτα, όντας ο ίδιος σε ευθεία σύγκρουση με την ελληνική κοινωνία και προσδεδεμένος στο άρμα της κας Μέρκελ και της μνημονιακής λιτότητας.
Όσον αφορά την οικονομία, ο Έλληνας Πρωθυπουργός απέσπασε τη συμπάθεια και τη φραστική συμπαράσταση του Προέδρου Ομπάμα, ο οποίος επίσης επεσήμανε την ανάγκη για συνέχιση της πολιτικής των “μεταρρυθμίσεων”.
Όσον αφορά τη δήλωση Ομπάμα ότι η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η μόνη πολιτική, αλλά απαιτείται επίσης ανάπτυξη και τόνωση της απασχόλησης, αυτή ηχεί παράταιρα όταν η ανεργία στη χώρα μας εκτινάχθηκε στο 28%. Όταν η μνημονιακή δικομματική κυβέρνηση στέλνει χιλιάδες πολίτες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στην ανεργία, διαλύει ολόκληρους τομείς του κοινωνικού κράτους και ετοιμάζεται για νέα, ακόμα πιο σκληρά μέτρα το φθινόπωρο.
 
Το «success story» της κυβέρνησης, βάζει στο στόχαστρο την κατοικία των ανέργων και απολυμένων!
Τα λόγια και τα έργα των υπουργών της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά δεν αφήνουν περιθώρια παρανόησης: Στόχος τους να τελειώνουν με το κοινωνικό κράτος.
Θυσιάζουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Παιδεία, την Υγεία. Στέλνουν χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Στερούν από μια εξαθλιωμένη κοινωνία και τα τελευταία οχυρά κοινωνικής προστασίας.
Αφού έχουν αφαιμάξει την πλειοψηφία της κοινωνίας μέσα από τη μείωση μισθών και συντάξεων, χαράτσια και έκτακτους φόρους που γίνονται μόνιμοι, αφού έχουν στείλει εκατομμύρια πολίτες στην ανεργία, είναι έτοιμοι να πάρουν και τα σπίτια.
Οι δημοτικοί υπάλληλοι που απολύονται, οι εκπαιδευτικοί που απολύονται, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που απολύονται, οι ξενοδοχοϋπάλληλοι που δουλεύουν κάποια μεροκάματα τρόμου, σε συνθήκες εξοντωτικές, απλήρωτοι, επισφαλείς, που θα μείνουν το χειμώνα χωρίς επίδομα ανεργίας, όλοι αυτοί, πώς θα εξυπηρετήσουν τα δάνεια που έχουν πάρει σε άλλες οικονομικές συνθήκες, προσπαθώντας να αποκτήσουν μια στέγη;
Ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην τολμήσει να αγγίξει τις κατοικίες πετώντας οικογένειες στο δρόμο. Αυτό που είναι απαραίτητο είναι μια νέα «σεισάχθεια» με την πρόταση που έχει από καιρό καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Το «success story» της κυβέρνησης, του Υπουργού Δημόσιας Τάξης, και της επιχείρησης «Ξένιος Ζευς», ναυάγησε και στην Αμυγδαλέζα.
Σε συνθήκες κράτησης απάνθρωπες και εξευτελιστικές, που επιδεινώνονται από τις υψηλές θερμοκρασίες, η εξωφρενική παράταση της κράτησης από 12 σε 18 μήνες κάνει το πρόβλημα εκρηκτικό και δημιουργεί απόγνωση στους κρατούμενους. Η απόγνωση, και μαζί η ματαιωμένη ελπίδα για ζωή και ελευθερία, είναι οι αιτίες της εξέγερσης των φυλακισμένων στην Αμυγδαλέζα. Η απόγνωση, και μαζί η εξέγερση, είναι καρποί της απάνθρωπης πολιτικής του κ. Δένδια, που επιμένει στον ρατσιστικό Ξένιο Δία και την εφαρμογή της κράτησης, ενώ η αναποτελεσματικότητά τους είναι καταφανής ακόμα και με τα μέτρα του υπουργείου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδείξει το πρόβλημα ήδη από τον Απρίλη, με ερώτηση βουλευτών του προς τον κ. Δένδια,. Ο κ. Δένδιας γνώριζε τουλάχιστον εδώ και τρεις μήνες το πρόβλημα, ενώ παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Αμυγδαλέζα έγιναν καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε. Απαντώντας μάλιστα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος διαβεβαίωνε ότι γίνονται προσπάθειες για τη βελτίωση των συνθηκών. Απ’ ότι βλέπουμε σήμερα, όχι μόνο μέτρα δεν πάρθηκαν, αλλά οι συνθήκες χειροτέρεψαν.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να κλείσουν άμεσα τα στρατόπεδα και τα κρατητήρια-κολαστήρια, και αντί γι’ αυτά, να λειτουργήσουν επιτέλους ανοιχτά κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας, που να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και εξατομικευμένη κρίση για μετανάστες και πρόσφυγες που δικαιούνται διεθνή προστασία.
 
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου