Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

Η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει καμία άμεση ή έμμεση εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας.

Η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει καμία άμεση ή έμμεση εμπλοκή
σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας.

Οι πολεμοχαρείς ιέρακες, οι ιμπεριαλιστικοί αυτουργοί της σχεδιαζόμενης πολεμικής επιχείρησης κατά της Συρίας, παίζουν κυριολεκτικά με τη φωτιά, μπροστά στα ανυπέρβλητα οικονομικά αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν.

Θέτουν σε κίνδυνο την ειρήνη όχι μόνο στην περιοχή μας αλλά και στον κόσμο.

Οι παράνομες ενέργειές τους, δεν έχουν κανένα αποδεδειγμένο έρεισμα. Συναντούν την αντίδραση των λαών, ακόμη και των κοινοβουλίων που, το ένα μετά το άλλο, απορρίπτουν εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις. Ακόμη και το κοινοβούλιο της προθυμότερης συμμάχου των ΗΠΑ, της Βρετανίας, απέρριψε τις προτάσεις Κάμερον για εμπλοκή.

Στη χώρα μας, οι κ.κ. Βενιζέλος και Αβραμόπουλος προαναγγέλλουν τη συμμετοχή της Ελλάδας στη σχεδιαζόμενη στρατιωτική επίθεση στη Συρία. Προαναγγέλλουν ‘‘διευκολύνσεις’’, όπως την παραχώρηση της Σούδας και της Καλαμάτας. Παραβλέπουν τους κινδύνους που εγκυμονεί αυτή η επίθεση, τόσο για τη χώρα μας όσο και για την περιοχή συνολικά.

Ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας και συντοπίτης μας κ. Γκίκας, ξεπερνάει κάθε όριο σε πολεμικό μένος και ‘‘ετοιμότητα’’. Σπεύδει, σε συνέντευξή του, να περιγράψει επακριβώς τις επικείμενες πολεμικές επιχειρήσεις. Δικάζει και καταδικάζει, λέγοντας ότι η Συρία χρησιμοποιεί αποδεδειγμένα(;) χημικά όπλα και αυτό συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Η επίθεση θα γίνει με ή χωρίς απόφαση του ΟΗΕ, απλά αναμένεται η εντολή του Προέδρου Ομπάμα, μας λέγει!

Οι πολεμοχαρείς ιέρακες οσμίζονται αίμα και χαίρονται. Γίνονται επικίνδυνοι. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να εμπλέκουν τη χώρα σε περιπέτειες, τέτοιες που μπορεί να έχουν τραγικές εθνικές επιπτώσεις. Η Ελλάδα δεν πρέπει να έχει καμία άμεση ή έμμεση εμπλοκή σε πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Συρίας.

Η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να ενημερώσει άμεσα το Κοινοβούλιο και τον ελληνικό λαό για τις εξελίξεις στη Συρία, καθώς και για τις προθέσεις της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να συγκληθεί άμεσα η Ολομέλεια της Βουλής για να συζητήσει τις εξελίξεις στην περιοχή μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ανασταλεί άμεσα η λειτουργία των αμερικανικών και των Νατοϊκών βάσεων στη χώρα και να ανοίξουν οι διαδικασίες για το οριστικό κλείσιμό τους.

Η Ελλάδα όσο ποτέ χρειάζεται μια εθνικά ανεξάρτητη φιλειρηνική εξωτερική πολιτική, παράλληλα με μια αντιμνημονιακή προοδευτική οικονομική πολιτική.

Η Ελλάδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση και με κανέναν τρόπο να εμπλακεί σε μία στρατιωτική επίθεση ενάντια στη Συρία, παρέχοντας οποιουδήποτε τύπου διευκόλυνση ή κάλυψη. Αντίθετα, πρέπει να αποτελέσει πόλο σταθερότητας και ενεργών πρωτοβουλιών, στην κατεύθυνση της ειρηνικής επίλυσης του ζητήματος και της διασφάλισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων του συριακού λαού, μέσα από την ουσιαστική παρέμβαση του ΟΗΕ στις εξελίξεις.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου