Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Η Κέρκυρα των δημοκρατικών και ριζοσπαστικών παραδόσεων, έστειλε δυναμικό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής.

Θετικότατος ο απολογισμός της διήμερης επίσκεψης
του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο νησί
Η Κέρκυρα των δημοκρατικών και ριζοσπαστικών παραδόσεων,
έστειλε δυναμικό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής.

Η διήμερη επίσκεψη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στην Κέρκυρα, απετέλεσε κορυφαίο πολιτικό γεγονός για το νησί μας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στις περιοδείες και τις συναντήσεις του, έδωσε παραστατικά την εικόνα της σχέσης που θέλει να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ με το λαό, με τους εργαζόμενους, με την κοινωνία. Έδωσε το μήνυμα πως η ανατροπή της καταστροφικής πολιτικής των μνημονίων, η ανασυγκρότηση της χώρας, δεν μπορεί να προκύψει παρά μόνο με τη λαϊκή συμμετοχή, τη λαϊκή βούληση, τους λαϊκούς αγώνες.
 
Ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε, για άλλη μια φορά, τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ να ανατραπούν οι πολιτικές που βυθίζουν την κοινωνία στην ανεργία και την απόγνωση. Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αθρόες απολύσεις στον δημόσιο τομέα και διευκόλυνση απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, κατασχέσεις σπιτιών, συνέχιση και ένταση της υπερφορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων, ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, πλήρους φίμωσης της ανεξαρτησίας της ενημέρωσης με την ίδρυση μιας νέας "δημόσιας" τηλεόρασης κομμένης και ραμμένης στα μνημονιακά μέτρα.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνάντησή του με τους παραγωγικούς και κοινωνικούς φορείς της Κέρκυρας, έδωσε επίσης το περίγραμμα της αναπτυξιακής πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ, το αναπτυξιακό σχέδιο και τις προτεραιότητες μιας κυβέρνησης της Αριστεράς σε ό,τι αφορά την Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά.

Με την μεγάλη συγκέντρωση στη Σπιανάδα, η Κέρκυρα των δημοκρατικών και ριζοσπαστικών παραδόσεων, έστειλε δυναμικό μήνυμα αντίστασης και ανατροπής. Μήνυμα ανένδοτου, μαζικού, δημοκρατικού αγώνα, για την προστασία της κοινωνίας και της δημοκρατίας. Μήνυμα αγώνα για αριστερή, προοδευτική, φιλολαϊκή κυβέρνηση.

Η ανταπόκριση του κερκυραϊκού λαού στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ ανησύχησε τα κυβερνητικά επιτελεία. Η Ριγίλλης έσπευσε, πιστή στη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και στη γκεμπελική τακτική της, να μιλήσει για ‘’άδειες πλατείες’’! Ε, ας έρθουν λοιπόν στην Κέρκυρα. Ας έρθει ο κ. Σαμαράς να μιλήσει στους απολυμένους και να τους εξηγήσει γιατί τη ζωή τους κυνηγά. Ας έρθει να επισκεφθεί τον Ίσσο. Ας έρθει να μιλήσει με τους κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς και να παρουσιάσει το μνημονιακό του πρόγραμμα. Ας έρθει να μιλήσει στη Σπιανάδα. Κι ας φέρει μαζί και τη συνιστώσα του, τον κ. Βενιζέλο.

Ο κόσμος, οι πολίτες της Κέρκυρας, ήταν στην Πλατεία, σε μια πραγματικά μεγάλη συγκέντρωση. Ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησαν με την παρουσία τους. Αυτή η Αυγουστιάτικη μεγάλη συγκέντρωση στη Σπιανάδα στέλνει μήνυμα ανατροπής. Στέλνει μήνυμα κυβέρνησης της Αριστεράς. Στέλνει δυναμικό μήνυμα για ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ, αυτοδύναμο λαό.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου