Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Στέφανος Σαμοΐλης, Φωτεινή Βάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει την ιδιωτικοποίηση του “Ερημίτη”

Στέφανος Σαμοΐλης, Φωτεινή Βάκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει την ιδιωτικοποίηση του “Ερημίτη”

Κέρκυρα, 09/06/2015 

Έχουμε επαναλάβει πολλές φορές, ότι ο αγώνας μας για την ακύρωση των επιζήμιων για την οικονομία και την κοινωνία ιδιωτικοποιήσεων από το ΤΑΙΠΕΔ, αποτελεί βασική πολιτική και ταξική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Αποτελεί  βασικό πυλώνα της θεωρίας και της πράξης της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Εκφράστηκε απερίφραστα στο προεκλογικό πρόγραμμα, τη διακήρυξη των ευρωεκλογών, το τελευταίο συνέδριο και τις πρόσφατες ομόφωνες αποφάσεις της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας (“Ερημίτη” 23-03-15, Αεροδρόμια 09-03-15).

Έχουμε καταθέσει Ψήφισμα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ για τα Αεροδρόμια (18-05-15), στηρίξαμε πολιτικά δυο Ψηφίσματα της πανελλαδικής Πρωτοβουλίας των Περιφερειακών Αεροδρομίων κατατεθέντα στον Πρωθυπουργό και το Κυβερνητικό Συμβούλιο, στηρίξαμε πολιτικά δεκάδες Προσφυγές στο ΣτΕ για όλες τις αποκρατικοποιήσεις στο νησί, καταθέσαμε 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Εξώδικο προς το ΤΑΙΠΕΔ, ο Περιφερειάρχης κατέθεσε και αυτός Εξώδικο για τα Αεροδρόμια, συμμετέχουμε ενεργά σε όλα τα μέτωπα των αγώνων εδώ και 3 χρόνια στο νησί, παλεύοντας  στο πλευρό της τοπικής κοινωνίας για την ακύρωση της εκποίησης των οικοσυστημάτων, των περιοχών Natura 2000, της Μπούκας, του Ψυχιατρείου, του Ίσσου, του Αεροδρομίου κλπ.

Για την περίπτωση του ακινήτου Κασσιώπης αναφέρουμε συγκεκριμένα τα εξής:
  1. Ο “Ερημίτης” δεν έχει πουληθεί, διότι δεν υπάρχει Σύμβαση και δεν θα υπάρξει.
  2. Εκκρεμεί Απόφαση του ΣτΕ για το Ναυτικό Οχυρό [Ν.Ο.].
  3. Κατατίθεται από μέρα σε μέρα ακόμη μια Προσφυγή στο ΣτΕ για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων [ΜΠΕ].
  4. Ασκούμε μεγάλες πιέσεις προς τα αρμόδια Υπουργεία να μην υπογράψουν τη ΜΠΕ και να ελέγξουν την προκλητική μεθόδευση μεταφοράς του Ν.Ο..
  5. Τα Συμβούλια των τοπικών ΟΤΑ ήδη έχουν εκφράσει επίσημα τη διαφωνίας τους με τη τσιμεντοποίηση του “Ερημίτη”.
Η υπόθεση παλεύεται εδώ και 3-4 χρόνια δυναμικά, με πρωτοστάτες τα κινήματα, τους τοπικούς φορείς και τον ίδιο το ΣΥΡΙΖΑ που ουδέποτε είχε τον παραμικρό ενδοιασμό για το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά που παίρνει ο δίκαιος αυτός αγώνας. Η μάχη θα συνεχιστεί μέχρι τέλους.

Το ερώτημα που ρητά διατυπώνεται είναι γιατί η σημερινή κυβέρνηση -σε αντιδιαστολή με την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ και ακύρωση των επιζήμιων αποκρατικοποιήσεων- θεωρεί δεδομένη στο κείμενο των 47 σελίδων την ιδιωτικοποίηση των υποδομών και της κοινόχρηστης γης.  Είναι ένα ερώτημα που πρέπει να απευθυνθεί στην ίδια την κυβέρνηση και όχι στους βουλευτές Κέρκυρας που παραμένουν σταθεροί στις πάγιες απόψεις τους για το θέμα.

Εξ αφορμής λοιπόν δικτυακού δημοσιεύματος στην Κέρκυρα, που θέλει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -τη στιγμή που ανακοινώνουν τη προσπάθεια θεσμοθέτησης νομικού καθεστώτος προστασίας όλων των οικοσυστημάτων του νησιού τακτοποιώντας αυθαιρεσίες ετών- να προσπαθούν “...να χρυσώσουν το χάπι”, απαντούμε το εξής:
  1. Μας εκπλήσσει δυσάρεστα και εμάς, ότι η κυβέρνηση προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες -όσον αφορά το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων- σε βάρος των κινημάτων και του ΣΥΡΙΖΑ.
  2. Ο αγώνας για τη σωτηρία των οικοσυστημάτων και των περιοχών Natura 2000 του νομού μας, θα συνεχιστεί από πλευράς μας αμείωτος, διότι συνιστά κόκκινη γραμμή της κοινωνίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή, θα προτιμήσουμε  να τοποθετηθούμε ως πολιτευτές του ΣΥΡΙΖΑ με το μάτι στραμμένο στις επόμενες γενιές και τις αρχές του κόμματός μας και όχι στους σημερινούς εκβιασμούς των δανειστών.
  3. Δεν δεχόμαστε την προαναφερθείσα σαρκαστική “κριτική”, διότι αφενός ως επιλεκτικά αποσπασματική και ευκαιριακή έχει σκοπό την προβοκάτσια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ της Κέρκυρας, αφετέρου διότι αποπροσανατολίζει τη κοινή γνώμη από τη συνολική υπερπροσπάθεια που καταβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση, να αντιστρέψει τους αναπτυξιακούς όρους του κράτους, να περισώσει ό,τι απομένει από την αξιοπρέπεια του φτωχοποιημένου ελληνικού λαού.
Οι βουλευτές Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ
Στέφανος Σαμοΐλης
Φωτεινή Βάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου