Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Ο Στέφανος Σαμοΐλης στις Βρυξέλλες.

Ο Στέφανος Σαμοΐλης στις Βρυξέλλες.
Συνεδρίαση της Επιτροπής Φορολογικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με θέμα το ρόλο των κοινοβουλίων στον επιθετικό φορολογικό σχεδιασμό και το δημοκρατικό έλεγχο.

19/06/2015

Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Φορολογικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με τη συμμετοχή εκπροσώπων των εθνικών κοινοβουλίων που πραγματοποιήθηκε στις 17 Ιούνιου στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων κ. Στέφανος Σαμοϊλης, υπογράμμισε στην εισήγησή του ότι η φορολογική πολιτική που εφαρμόστηκε από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων πέντε ετών με πρόσχημα την εξυπηρέτηση του χρέους και τις μεταρρυθμίσεις, οδήγησε στα υψηλότερα ποσοστά της ΕΕ άμεσων και έμμεσων φόρων, αλλά και φοροδιαφυγής και επακολούθως στην κατάλυση της εθνικής οικονομίας.

Μέσω των μνημονίων, σημείωσε ο βουλευτής, επιβλήθηκαν παράλογες και άδικες για τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα πολιτικές οριζόντιων αυξήσεων των φορολογικών βαρών, την στιγμή μάλιστα που ελληνικές πολυεθνικές εταιρίες κατάφερναν να φορολογούνται με πολύ μικρότερους συντελεστές στο Λουξεμβούργο χρησιμοποιώντας τα tax rullings και τους θεσμούς της ίδιας της Ευρώπης και στερώντας πολύτιμα δημοσιονομικά έσοδα από το ελληνικό κράτος.

Ο κ. Σαμοΐλης επεσήμανε τέλος την ανάγκη εξάλειψης της άνισης μεταχείρισης ολιγοπωλίων-πολιτών στην Ευρώπη αλλάζοντας προσανατολισμό και παρουσιάζοντας  ένα ουσιαστικό σχέδιο ανάκαμψης που θα ωφελεί τους πολλούς.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου