Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Θετική η ΕΤΑΔ στην παραχώρηση ακινήτου στα Γουβιά για την εγκατάσταση σχολικού κτιρίου.

Θετική η ΕΤΑΔ στην παραχώρηση ακινήτου στα Γουβιά για την εγκατάσταση σχολικού κτιρίου.

Κέρκυρα, 23/04/2015

Την 21/4/2014 ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΣ και διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΤΑΔ Α.Ε. κ. Δημητρίου Δημήτρη.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση της πρότασης του βουλευτή, για την παραχώρηση από πλευράς ΕΤΑΔ οικοπέδου στην περιοχή Γουβιών του Δήμου Κέρκυρας, για την εγκατάσταση σχολικού κτιρίου και η ενημέρωση για τις κινήσεις ποιοτικής αναβάθμισης του Αχιλλείου.

Ο κ. Δημητρίου ενημέρωσε τον κ. Σαμoΐλη για την διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί για τη μεταβίβαση του παραπάνω χώρου, και αναφέρθηκε σε παρόμοια επιτυχημένα παραδείγματα τέτοιας μεταβίβασης στο κοντινό παρελθόν. Απόρροια της συζήτησης επί αυτού του θέματος ήταν η κοινή αισιοδοξία ότι μπορεί σύντομα να ολοκληρωθεί η εν λόγο ενέργεια.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αχίλλειο και οι ενέργειες που έχει αναλάβει το ΕΤΑΔ για την επίλυση τους. Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκαν οι επισκευές που πραγματοποιούνται αυτό τον καιρό στο κτίριο KAISER και το θυρωρείο. Επίσης ο κ. Σαμοΐλης μετέφερε τις καταγγελίες που γίνονται για τον ελέγχου εισόδου και εισιτηρίων. Κοινή ήταν η διαπίστωση ότι θα πρέπει να υπάρξει αναμόρφωση του συστήματος αυτού, ώστε να απαλειφθούν φαινόμενα που μειώνουν τα έσοδα του Αχίλλειου και δεν επιτρέπουν τη σωστή παρακολούθηση της τουριστικής ροής. Τέλος συζητήθηκαν μελλοντικές προσπάθειες χρηματοδότησης διαφόρων έργων αναβάθμισης μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ που είναι στην προτεραιότητα του ΕΤΑΔ για το Αχίλλειο.

Η συνάντηση έκλεισε με την κοινή έκφραση για περαιτέρω συνεργασία και επικοινωνία.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου