Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Στη Βοσνία Ερζεγοβίνη ο Στέφανος Σαμοΐλης.

Στη Βοσνία Ερζεγοβίνη ο Στέφανος Σαμοΐλης.
Ως επικεφαλής της Ελληνικής αποστολής στο 13ο Συνέδριο της «Πρωτοβουλίας για την Αδριατική και το Ιόνιο».

Κέρκυρα, 22/04/2015

Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Σαμοΐλης βρίσκεται στο Neum της Βοζνίας Ερζεγοβίνης όπου συμμετέχει, ως αντιπρόσωπος του ελληνικού κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ελληνικής αποστολής, στο 13ο συνέδριο της Πρωτοβουλίας για την Αδριατική και το Ιόνιο (ΑΙΙ) που διεξάγεται εκεί από 22 έως 24 Απριλίου.

Η πρωτοβουλία για την Αδριατική και το Ιόνιο δημιουργήθηκε το 2000 και από τότε παίζει σημαντικό ρόλο στην συνεργασία μεταξύ των κρατών της Αδριατικής και του Ιονίου με σκοπό την μεγαλύτερη ενοποίηση και επίτευξη στόχων που είναι κοινοί για όλες τις συμμετέχουσες χώρες.

Θέμα του φετινού συνεδρίου αποτελεί η υιοθέτηση μίας κοινής στρατηγικής για το άμεσο μέλλον και ειδικά για τη θέσπιση της διαδικασίας αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της μακρο-περιφερειακής ένωσης των εμπλεκομένων χωρών.

Ο Στέφανος Σαμοΐλης θα μεταφέρει στο συνέδριο τις ελληνικές θέσεις που επικεντρώνονται στην γαλάζια ανάπτυξη, την καλύτερη εσωτερική σύνδεση της περιοχής, το σεβασμό προς το περιβάλλον καθώς και τον τουρισμό. Με την ολοκλήρωση του συνεδρίου θα υπογραφεί η κοινή ανακοίνωση που θα επιβεβαιώνει την κοινή πεποίθηση για την εντατικοποίηση των προσπαθειών και την περαιτέρω συνεργασία για ακόμα μεγαλύτερα αποτελέσματα στις διακρατικές συνεργασίες των χωρών της Αδριατικής και του Ιονίου.

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου