Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2013

Πέντε χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

 Πέντε χρόνια από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

06/12/2013

Συμπληρώνονται σήμερα πέντε χρόνια από την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (6/12/2008). Στη διάρκεια αυτών των πέντε χρόνων, η αστυνομική βία και αυθαιρεσία, η καταστολή, η παραβίαση δημοκρατικών δικαιωμάτων, η επιβολή της εξαθλίωσης, όχι μόνο καλά κρατούν, αλλά και διαρκώς εξελίσσονται. Αποτελούν το απαραίτητο και κυρίαρχο μέσο για την επιβολή των κυβερνόντων και των μνημονιακών πολιτικών τους.

Τότε, απέναντι στην εξεγερμένη νεολαία και τη δικαιολογημένη οργή, το κράτος απάντησε με γενικευμένη καταστολή, προφυλακίσεις και δικαστήρια. Περίσσεψε η υποκρισία όλων αυτών που ανέλαβαν να σπιλώσουν τη νεανική εξέγερση, και που επιχείρησαν να βαφτίσουν την οργή του λαού ως ‘‘τρομοκρατία’’.

Σήμερα, αυτό το βρώμικο και φθαρμένο πολιτικό σύστημα εξακολουθεί να καταπατά βασικά Δημοκρατικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα. Εξακολουθεί να διαλύει ότι έχει απομείνει από το κοινωνικό κράτος, να γκρεμίζει σχολεία και νοσοκομεία, να διώχνει τα παιδιά του σε άλλες πατρίδες, να αφήνει ανθρώπους χωρίς θέρμανση, χωρίς σπίτι, να αφήνει ανθρώπους να αυτοκτονούν.

Πέρασαν πέντε χρόνια, αλλά δεν ξεχνάμε. Ο Δεκέμβρης του 2008 θα μείνει στην ιστορία για την αγριότητα του κράτους και των δυνάμεων καταστολής. Κυρίως όμως, θα μείνει στην ιστορία γιατί μια ολόκληρη γενιά δήλωσε ότι δεν θα μείνει στο περιθώριο, δεν θα κάνει πίσω από τα όνειρά της για μια ζωή με αξιοπρέπεια, δικαιώματα και ελευθερία.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται να ενωθούμε στους κοινωνικούς και λαϊκούς αγώνες, για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των εκφραστών τους. Για μια άλλη κυβέρνηση, με αριστερή κατεύθυνση και με πρόγραμμα προστασίας των κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων και ανασυγκρότησης της χώρας.

Επιτροπή Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ Κέρκυρας

1 σχόλιο:

  1. Γεια σε όλους, είμαι Joyce Ocar με το όνομα και είμαι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.. Γράφω αυτή την επιστολή, διότι είμαι πραγματικά ευγνώμων για ό, τι ο κ. John Leo έκανε για μένα και την οικογένειά μου, όταν σκέφτηκα ότι δεν υπήρχε ελπίδα ήρθε και να κάνει έναν τρόπο για μένα και την οικογένειά μου, δανείζοντας μας δάνειο, με πολύ χαμηλό επιτόκιο 2%. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ο Θεός έστειλε και γνήσια δανειστές δανείου στο διαδίκτυο, αλλά για να μου μεγαλύτερη έκπληξη πήρα το δάνειό μου χωρίς σπατάλη πολύ χρόνο, ώστε αν είστε εκεί έξω ψάχνει για ένα δάνειο οποιουδήποτε ποσού θα ήθελα να σας συστήσει στον κ. John Leo τη διαχείριση direc Tor της εταιρείας John Leo δάνειο γιατί είναι ένας Θεός έστειλε ο άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας για πάντα.... Έτσι, αν θέλετε πραγματικά να κάνει μια καλύτερη ζωή χωρίς καμία έλλειψη Ταμείο.... Θα σας συμβούλευα να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω αυτού του e-mail παρακάτω johnleoloancompany@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή