Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Κάνουν την Ελλάδα κράτος-αποικία. Να σταματήσουμε την καταστροφική πορεία της χώρας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη
Κάνουν την Ελλάδα κράτος-αποικία. Να σταματήσουμε την καταστροφική πορεία της χώρας.
Δηλώσεις του βουλευτή Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Σαμοΐλη.

Κέρκυρα, 23/12/2013

Η κατάσταση στη χώρα γίνεται ακόμη δυσμενέστερη με τα τελευταία δύο νομοσχέδια που ψηφίστηκαν, έστω και με ισχνή μειοψηφία.

Η μονιμοποίηση του χαρατσιού στην ακίνητη περιουσία αποτελεί ταφόπλακα για τους μικρούς και μεσαίους αγρότες, καθώς φορολογείται από το πρώτο τετραγωνικό η -καλλιεργημένη ή ακαλλιέργητη- αγροτική γη, αλλά και για τους μικρούς και μεσαίους ιδιοκτήτες ακινήτων.

Επίσης, μεγάλο φόρο θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες σπιτιών στα χωριά μας, καθώς όλα τα σπίτια θεωρούνται πλέον μονοκατοικίες.

Το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς έρχεται να επισφραγίσει την εφαρμοζόμενη καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης. Στην ουσία, οι πλειστηριασμοί απελευθερώνονται, αφού, με τους όρους που θέτουν σωρευτικά, είναι ελάχιστες οι περιπτώσεις που εξαιρούνται αυτής της νομοθεσίας.

Έτσι, παράλληλα με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, υπάρχει πλέον και ένα ιδιωτικό χρέος το οποίο θα πλήξει το σύνολο του ελληνικού λαού.

Αν μια κυβέρνηση της Αριστεράς δεν αναλάβει σύντομα τα ηνία της χώρας, η καταστροφική πορεία θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2014 με τα νέα μέτρα για το δημοσιονομικό κενό των 2 δις ευρώ και στη συνέχεια των υπόλοιπων 10 δις ευρώ, κενό που θα επιχειρήσουν να καλύψουν με άλλα μέτρα μέσα στο 2015 τα οποία θα πλήξουν μισθωτούς και συνταξιούχους, ενώ οι πλούσιοι εξακολουθούν να προστατεύονται.

Όσο πιο γρήγορα τους διώξουμε από την κυβέρνηση τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσουμε, ως κυβέρνηση της Αριστεράς, να σταματήσουμε την καταστροφική πορεία, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η διαρκής λιτότητα και η καλπάζουσα ανεργία, την ίδια ώρα που η αγορά έχει “παγώσει” και ο φαύλος κύκλος του δανεισμού συνεχίζεται.

Η παρούσα κατάσταση φανερώνει όχι ένα κράτος δικαίου, αλλά ένα κράτος – αποικία των δανειστών μας. Ως ΣΥΡΙΖΑ, αντιπαλεύουμε αυτή την πολιτική και θα προχωρήσουμε μαζί με τον κερκυραϊκό λαό για την ανατροπή της.

Στέφανος Σαμοΐλης
Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ

1 σχόλιο:

  1. Γεια σε όλους, είμαι Joyce Ocar με το όνομα και είμαι από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.. Γράφω αυτή την επιστολή, διότι είμαι πραγματικά ευγνώμων για ό, τι ο κ. John Leo έκανε για μένα και την οικογένειά μου, όταν σκέφτηκα ότι δεν υπήρχε ελπίδα ήρθε και να κάνει έναν τρόπο για μένα και την οικογένειά μου, δανείζοντας μας δάνειο, με πολύ χαμηλό επιτόκιο 2%. Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ο Θεός έστειλε και γνήσια δανειστές δανείου στο διαδίκτυο, αλλά για να μου μεγαλύτερη έκπληξη πήρα το δάνειό μου χωρίς σπατάλη πολύ χρόνο, ώστε αν είστε εκεί έξω ψάχνει για ένα δάνειο οποιουδήποτε ποσού θα ήθελα να σας συστήσει στον κ. John Leo τη διαχείριση direc Tor της εταιρείας John Leo δάνειο γιατί είναι ένας Θεός έστειλε ο άνθρωπος που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας για πάντα.... Έτσι, αν θέλετε πραγματικά να κάνει μια καλύτερη ζωή χωρίς καμία έλλειψη Ταμείο.... Θα σας συμβούλευα να επικοινωνήσετε μαζί του μέσω αυτού του e-mail παρακάτω johnleoloancompany@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή