Κυριακή 21 Ιουλίου 2013

Ενιαίος, ισχυρός, ανοιχτός ΣΥΡΙΖΑ, για την ανατροπή.

Ενιαίος, ισχυρός, ανοιχτός ΣΥΡΙΖΑ, για την ανατροπή.

Κέρκυρα, 21/07/2013

Μια εβδομάδα μετά την ολοκλήρωση του 1ου Συνεδρίου, η νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ συγκροτήθηκε σε σώμα, εκλέγοντας ως Γραμματέα της τον σ. Δημήτρη Βίτσα, και εκλέγοντας 23μελή Πολιτική Γραμματεία.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, συγκροτείται σταδιακά σε όλα τα επίπεδα, ως ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς.
Στόχευσή μας είναι η εξυπηρέτηση των αναγκών του ελληνικού λαού, η στήριξη των λαϊκών αγώνων ενάντια στην μνημονιακή λαίλαπα, η κυβέρνηση της Αριστεράς, προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων.
Η εβδομάδα που διανύσαμε μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια «θερμή» πολιτικά εβδομάδα.
Η κυβερνητική πλειοψηφία ψήφισε το πολυνομοσχέδιο-καρμανιόλα, με τις συνέπειες που αυτό συνεπάγεται για το κοινωνικό σύνολο, με τις απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων.
Ψήφισε επίσης το νομοσχέδιο για την νέα, πλήρως κυβερνητικά ελεγχόμενη, ραδιοτηλεόραση, ενώ απέρριψε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το «μαύρο» στην ΕΡΤ.
«Υποδέχθηκε» η κυβέρνηση τον νεοαποικιοκράτη Σόιμπλε, ο οποίος ήρθε ως πραγματικός κομισάριος σε αποικία, μας είπε ν’ αφήσουμε πίσω κάθε ελπίδα για όποια μέτρα ανακούφισης της χώρας μας από τη μέγγενη των δανειστών, μίλησε απαξιωτικά για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αρνήθηκε κάθε συζήτηση για τις οφειλόμενες στη χώρα μας πολεμικές αποζημιώσεις.
Προφανώς είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι κινητοποιήσεις, οι διαμαρτυρίες, οι λαϊκές αντιδράσεις, απέναντι στην αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική.
Τις αντιδράσεις προσπαθεί η κυβέρνηση να τις αντιμετωπίσει με αυταρχισμό και αστυνομοκρατία, με απαγόρευση κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας, με προβοκάτσιες και γελοίες κατηγορίες ενάντια στο ΣΥΡΙΖΑ, με την θεωρία των «δύο άκρων» που προσπαθεί να ταυτίσει τον ΣΥΡΙΖΑ με τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.
Τέτοιες μέθοδοι γυρίζουν μπούμερανγκ ενάντια σε αυτούς που τις απεργάζονται.
Κυβέρνηση και Χρυσή Αυγή αλληλοστηρίζονται, χρησιμοποιούν τα ίδια άθλια επιχειρήματα, βάζουν στο στόχαστρο τον ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργούν ακόμη και μέσα στο Κοινοβούλιο κλίμα αθλιότητας, με πρωτοφανείς ύβρεις και απειλές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι σ’ όλα αυτά απαντά με την οργανωτική του συγκρότηση, τις προγραμματικές του θέσεις, την πολιτική του πρόταση προς την ελληνική κοινωνία. Για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, για την ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης, για μια αριστερή διακυβέρνηση ανασυγκρότησης της χώρας και υπεράσπισης των λαϊκών συμφερόντων.
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου