Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Επικίνδυνοι για τη δημοκρατία οι πολιτικοί τυχοδιωκτισμοί του κ. Σπύρου.

Επικίνδυνοι για τη δημοκρατία οι πολιτικοί τυχοδιωκτισμοί του κ. Σπύρου.

01/10/2013

Το επικοινωνιακό παιχνίδι των «δύο άκρων» επέλεξε να παίξει ο Περιφερειάρχης Ιονίων κ. Σπύρος Σπύρου, στην προσπάθειά του να αποφύγει την ευθεία καταδίκη του ναζιστικού εγκληματικού μορφώματος της «Χρυσής Αυγής» από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων.

Παιχνίδι που το έπαιξε πολύ άσχημα. Με σκόπιμη καθυστέρηση, ώστε να αποφύγει την έκφραση καταδικαστικού ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου, κατ’ αρχάς. Με σύγκλιση συνεδρίασης, στη συνέχεια, την οποία μεθόδευσε έτσι ώστε… να μην γίνει. Με επίθεση, τέλος, κατά του Περιφερειακού Συμβούλου, επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, Θόδωρου Γαλιατσάτου, τον οποίο κατηγόρησε ως υπεύθυνο της έλλειψης απαρτίας! Από την παρουσία ή μη του Θ. Γαλιατσάτου εξαρτιόταν η απαρτία; Ή μήπως ο κ. Σπύρου επισυνάπτει στο Θ. Γαλιατσάτο τη συνήθη κατηγορία του «υποκινητή», για την καταγγελία και την απουσία όλης της αντιπολίτευσης, αλλά και συμβούλων της πλειοψηφίας;

«Ανεύθυνο και υποκριτικό πολιτικό θεατρινισμό», καταλογίζει ο κ. Περιφερειάρχης στον Θ. Γαλιατσάτο. Χαρακτηρισμοί που ταιριάζουν απολύτως στη δική του στάση. Στάση που πολιτικά αποκαλύπτει ότι η περίφημη θεωρία των «δύο άκρων» έχει ένα μόνο στόχο: Να στοχοποιήσει την Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ, να τον ταυτίσει με τη ΧΑ, να τον ενοχοποιήσει ακόμη και για τους νεκρούς της Marfin! Και, επιπροσθέτως, να «κλείσει το μάτι» στους ψηφοφόρους της ακροδεξιάς και των ναζί!

Σε επικίνδυνους πολιτικούς τυχοδιωκτισμούς και επικίνδυνα παιχνίδια με τη Δημοκρατία παρασύρεται ο κ. Περιφερειάρχης. Με τη σκέψη και το άγχος των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, για τις οποίες έχει ήδη δηλώσει υποψήφιος.

Γνωρίζει ότι κύριος αντίπαλός του θα είναι η παρουσία των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστεράς, της δημοκρατικής, αντιμνημονιακής, αντινεοφιλεύθερης, αντιφασιστικής συσπείρωσης του δημοκρατικού και ριζοσπάστη λαού των Ιονίων, που διεκδικεί ανατροπή των μνημονιακών αντιλαϊκών πολιτικών, των οποίων ο κ. Σπύρου είναι πιστός εκφραστής.

Γνωρίζει ότι η μόνη «δεξαμενή ψήφων» στην οποία μπορεί να προσβλέπει για να διασωθεί, είναι οι ψηφοφόροι της ακροδεξιάς. Και προσπαθεί να στήσει το δικό του «τόξο», τις συμμαχίες του.

Ματαιοπονεί. Ο λαός των Ιονίων θα θυμάται τον κ. Σπύρου για δύο ιδιότητές του: Ως συνομιλητή της κ. Μέρκελ και ως αλιέα στα θολά νερά της ακροδεξιάς. Για το έργο του στα 3,5 χρόνια της θητείας του ως Περιφερειάρχη Ιονίων… ούτε λόγος να γίνεται!

Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου